Weather Icon
Γενικά θέματα 5 Ιουλίου 2013

Αίγυπτος: Ένας στρατιώτης νεκρός σε επιθέσεις ισλαμιστών στο Σινά – Η ανατροπή του Μόρσι δεν ήταν πραξικόπημα, δηλώνει ο αιγύπτιος ΥΠΕΞ

Αίγυπτος: Ένας στρατιώτης νεκρός σε επιθέσεις ισλαμιστών στο Σινά – Η ανατροπή του Μόρσι δεν ήταν πραξικόπημα, δηλώνει ο αιγύπτιος ΥΠΕΞ

Ένας στρατιώτης έχασε τη ζωή του σε επιθέσεις ένοπλων ισλαμιστών εναντίον αστυνομικών και στρατιωτικών φυλακίων στο Σινά, σύμφωνα με ιατρική πηγή.
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι τραυματίστηκαν δυο στρατιώτες στη μια από τις επιθέσεις, η οποία σημειώθηκε εναντίον σημείου ελέγχου του στρατού στην περιοχή Aλ-Γκούρα, στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου.
Ένα αστυνομικό φυλάκιο και ένα κτήριο στο οποίο στεγάζονται οι στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών στη Ράφα δέχθηκαν επίθεση με ρουκέτα.
Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφερε ότι ισλαμιστές επιτέθηκαν σε αστυνομικά και στρατιωτικά φυλάκια σε πολλές πόλεις στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά.
Πολλοί ισλαμιστές έχουν απειλήσει δημοσίως με επιθέσεις σε αντίποινα για την ανατροπή του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.
Εν τω μεταξύ, ο ο αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Κάμελ Αμρ μιλώντας με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, τον διαβεβαίωσε ότι η ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι δεν ήταν στρατιωτικό πραξικόπημα.
«Η αμερικανική πλευρά αποτελεί έναν στρατηγικής σημασίας εταίρο για την Αίγυπτο και η ευημερία της Αιγύπτου είναι σημαντική γι’ αυτούς», σημείωσε ο Αμρ και πρόσθεσε: «Ελπίζω ότι θα κάνουν μια σωστή ανάγνωση της κατάστασης, ότι αυτό δεν αποτελεί κατά κανέναν τρόπο ένα πραξικόπημα. Αυτή ήταν στην πραγματικότητα η απόλυτη επιθυμία του λαού».
Ο Κέρι τον διαβεβαίωσε, σημείωσε ο Αμρ, ότι η Αίγυπτος αποτελεί έναν στρατηγικής σημασίας σύμμαχο, η σταθερότητα του οποίου είναι σημαντική. Επίσης τον ρώτησε σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο αιγύπτιος υπουργός του απάντησε ότι δεν θα υπάρξουν αντίποινα κατά του προέδρου Μόρσι και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube