REAL TIME |

Weather Icon
Κεντρική Ασία , Ρωσία 27 Ιουνίου 2013

Η Ρωσία θα εξοπλίσει άμεσα την Κιργιζία

Η Ρωσία θα εξοπλίσει άμεσα την Κιργιζία

Η Ρωσία ξεκινά την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην  Κιργιζία νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί, δήλωσε την Τετάρτη, ο ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κιργιζίας, Αλμαζμπέκ Αταμπάεφ. Έτσι, η προμήθεια όπλων στη χώρα θα ξεκινήσει κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2013.
Το είδος των εξοπλισμών δεν επιβεβαιώνεται επίσημα, ωστόσο η ​​εφημερίδα Kommersant αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι τον Νοέμβριο του 2012 η  Μόσχα έχει υποσχεθεί στο Μπισκέκ επανεξοπλισμό ύψους 1,1 δις  δολαρίων.
Ο διευθυντής του Κέντρου Ανάλυσης Παγκόσμιου Εμπορίου όπλων, Ίγκορ Κορότσενκο δήλωσε στο πρακτορείο RIA Novosti, ότι η προμήθεια όπλων στην Κιργιζία υπαγορεύεται από την επιθυμία της Ρωσίας να διατηρήσει τη διείσδυσή της στο μετασοβιετικό χώρο, εκεί όπου εμφανίζεται ο ισλαμικός εξτρεμισμός.
Η Ρωσία Τώρα

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube