REAL TIME |

Weather Icon
Ιράκ , Τρομοκρατία 9 Μαΐου 2013

Ιράκ: Ένοπλοι ανατίναξαν τον πετρελαιαγωγό Κιρκούκ-Τζεϊχάν

Ένοπλοι μαχητές ανατίναξαν τον αγωγό που μεταφέρει ιρακινό αργό πετρέλαιο από τη βόρεια ιρακινή πόλη του Κιρκούκ στο μεσογειακό λιμάνι Τζεϊχάν της Τουρκίας, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του ιρακινού υπουργείου Πετρελαίου. Η έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας και σταμάτησε τη ροή του πετρελαίου. Οι επισκευές αναμένεται να ολοκληρωθούν το απόγευμα της Πέμπτης.

«Σαμποτέρ χρησιμοποιώντας βόμβες επιτέθηκαν στον αγωγό Κιρκούκ-Τζεϊχάν την Δευτέρα γύρω στις 23:00 (ώρα Ελλάδας), και η ροή του αργού διακόπηκε. Αν όλα πάνε όπως έχει προγραμματιστεί, περιμένουμε να τελειώσουν οι επισκευές και να αποκατασταθεί η ροή του αργού την Πέμπτη το απόγευμα», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άσιμ Τζιχάντ.

Στο μεταξύ, σήμερα σκοτώθηκαν περισσότεροι από δέκα άνθρωποι σε επιθέσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Συγκεκριμένα, επίθεση βομβιστή-καμικάζι εναντίον γραφείου του κόμματος του κούρδου προέδρου του Ιράκ, Τζαλάλ Ταλαμπανί, στην πόλη Κιρκούκ στοίχισε τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων.

Ένας ακόμη βομβιστής-καμικάζι επιτέθηκε με παγιδευμένο όχημα σε γραφείο των Πεσμεργκά, των κούρδων μαχητών, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας 12 κοντά στο Κιρκούκ. Σε παρόμοια επίθεση σκοτώθηκε ένα μέλος των Πεσμεργκά στην Τουζ Χουρμάτου, στην επαρχία Σαλαχεντίν, και ένας άνθρωπος στην Μοσούλη. Στη Φαλούτζα, άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον σημείου ελέγχου της αστυνομίας, σκοτώνοντας τρεις αστυνομικούς και τραυματίζοντας δύο. Ένας από τους επιτιθέμενους επίσης σκοτώθηκε.

Κοντά στην πρωτεύουσα, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε ακόμη τραυματίστηκαν όταν εξερράγη μαγνητική βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο όχημά τους. Στη Βαγδάτη, ένας οδηγός ταξί δολοφονήθηκε από άγνωστο που τον πυροβόλησε.

Μόνο τον Μάιο, 82 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σε επεισόδια βίας στο Ιράκ, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο Απρίλιος ήταν ο πιο αιματηρός μήνας των τελευταίων πέντε ετών, με 712 νεκρούς.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube