Weather Icon
Γενικά θέματα 2 Μαΐου 2013

Β. Κορέα: Aμερικανός καταδικάστηκε σε 15 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας

Β. Κορέα: Aμερικανός καταδικάστηκε σε 15 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας

Ένας αμερικανός πολίτης, κορεατικής καταγωγής, καταδικάστηκε σε 15 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας σε στρατόπεδο της Βόρειας Κορέας για «εχθρικές πράξεις» κατά του καθεστώτος, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας (KCNA).
«Το Ανώτατο Δικαστήριο τον καταδίκασε σε 15 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας για το έγκλημα κατά του κράτους», ανακοίνωσε το KCNA, χωρίς να προσδιορίζει τις κατηγορίες εναντίον του αμερικανού πολίτη.
Ο Πάε Γιουν-χο, ο οποίος ως αμερικανός πολίτης ονομάζεται Κένεθ Μπάε, συνελήφθη στις 3 Νοεμβρίου του 2012 στο λιμάνι της πόλης Ρασόν στα βορειοανατολικά της χώρας.
Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας, ο 44χρονος ήταν ταξιδιωτικός πράκτορας. Ένας από τους τουρίστες, με τους οποίους συνταξίδεψε την εποχή που συνελήφθη, μετέφερε ένα σκληρό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή που περιέχει ευαίσθητα δεδομένα, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα βορειοκορεατικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδόθηκε το Σάββατο από το επίσημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ, ο κατηγορούμενος αμερικανός πολίτης, «ομολόγησε το έγκλημα εναντίον της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και ότι προσπάθησε να ανατρέψει την κυβέρνηση».
«Οι κατηγορίες (εναντίον του) υποστηρίζονται από τα αποδεικτικά στοιχεία», σύμφωνα με το ίδιο μέσο της Βόρειας Κορέας.
Πριν από τη δίκη, η Ουάσιγκτον ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή του αμερικανού πολίτη, σε μια περίοδο σαφούς έντασης στην κορεατική χερσόνησο, απόρροια του πυρηνικού προγράμματος της Πιονγκγιάνγκ και της πρόθεσής της να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube