Weather Icon
Γενικά θέματα 14 Απριλίου 2013

Κέρι: Οι ΗΠΑ θα προστατεύσουν τις συμμάχους τους

Στο Τόκιο σήμερα ο υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ υποστήριξε ότι οι κινέζοι συνομιλητές τού παρείχαν διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται το Πεκίνο, σε τέτοιας κρισιμότητας θέματα, να αρκεστεί στην απλή ρητορεία.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι, που επισκέπτεται σήμερα το Τόκιο, δεσμεύθηκε ότι η Ουάσιγκτον θα συνδράμει την Ιαπωνία και θα προστατεύσει τις συμμάχους των ΗΠΑ στην Ασία που βρίσκονται αντιμέτωπες με τις απειλές της Βόρειας Κορέας.

Παράλληλα, εμφανίστηκε ανοιχτός σε διάλογο με την Πιονγιάνγκ υπό την προϋπόθεση ότι το βορειοκορεατικό καθεστώς θα κάνει βήματα αποπυρηνικοποίησης.
Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν μετά από συνάντηση που είχε με τον ιάπωνα ομόλογό του Φούμιο Κισία, ο οποίος δήλωσε από την πλευρά του πως «η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιτρέψουν στη Βόρεια Κορέα να διαθέτει πυρηνικά όπλα».
Μετά την Σεούλ και το Πεκίνο, το Τόκιο αποτελεί τον τρίτο και τελικό σταθμό της ασιατικής περιοδείας του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών.
Χθες ο Κέρι συναντήθηκε με ανώτατους αξιωματούχους στην Κίνα, τον μοναδικό σύμμαχο της Βόρειας Κορέας σε διπλωματικό και οικονομικό επίπεδο και κάλεσε το Πεκίνο να καταβάλει προσπάθειες να πείσει την Πιονγκγιάνγκ να αλλάξει τακτική.
Στο Τόκιο σήμερα ο υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ υποστήριξε ότι οι κινέζοι συνομιλητές τού παρείχαν διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται το Πεκίνο, σε τέτοιας κρισιμότητας θέματα, να αρκεστεί στην απλή ρητορεία.
Η Πιονγκγιάνγκ απειλεί επί εβδομάδες να επιτεθεί στις ΗΠΑ, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, μετά την επιβολή κυρώσεων από τον ΟΗΕ ως αντίποινα στην τελευταία δοκιμή πυρηνικών όπλων τον Φεβρουάριο.
Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube