REAL TIME |

Weather Icon

Γονατιστή «συγγνώμη» για τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα

Γονατιστή «συγγνώμη» για τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα

Στα γόνατα έπεσε για να ζητήσει συγγνώμη για τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς και μάλιστα μπροστά στις κάμερες. «Γονατίζω και ζητώ να συγχωρηθεί η Σερβία για το έγκλημα που διαπράχθηκε στη Σρεμπρένιτσα». Ο εθνικιστής πρόεδρος της Σερβίας ζήτησε, μεν, συγγνώμη σε συνέντευξή του προς τη δημόσια τηλεόραση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, αλλά απέφυγε να πει τη λέξη «γενοκτονία».
Η συγγνώμη Νίκολιτς σχετίζεται με την πρόσφατη συμφωνία της Σερβίας με το Κόσοβο για την εξομάλυνση των μεταξύ τους σχέσεων, απαραίτητος όρος για να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αποσπάσματα της συνέντευξης, η οποία θα μεταδοθεί ολόκληρη στις 7 Μαΐου, δόθηκαν στη δημοσιότητα με την ανάρτηση σχετικού βίντεο στο Youtube και οι δηλώσεις Νίκολιτς επιβεβαιώθηκαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) μέσω της σερβικής προεδρίας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube