Weather Icon
Αίγυπτος , Ρωσία 19 Απριλίου 2013

Συνάντηση Βλαντιμίρ Πούτιν-Μοχάμετ Μόρσι στο Σότσι της Ρωσίας

Με τον αιγύπτιο πρόεδρο, Μοχάμεν Μόρσι, συναντάται αύριο ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας, Σότσι, όπου οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, με επίκεντρο το διμερές εμπόριο και τις επενδύσεις, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
“Οι δύο πλευρές  θα συζητήσουν την επέκταση του εμπορίου και της συνεργασίας στον τομέα της εκπαίδευσης, της επιστήμης και του τουρισμού” αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου, στην οποία επίσης σημειώνεται, ότι οι Πούτιν και Μόρσι αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις για τα επείγοντα περιφερειακά ζητήματα στη Μέση Ανατολή, και τη διευθέτηση της κατάστασης στη Συρία και τη Λιβύη.
Ο Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος έφτασε σήμερα στη Ρωσία για επίσημη επίσκεψη, συνοδεύεται από τους υπουργούς, Πετρελαίου, Ηλεκτρικής Ενέργειας, Μεταφορών και Εξωτερικών, ενώ η  Αίγυπτος παραμένει σε κατάσταση πολιτικής και οικονομικής αναταραχής, η οποία ξεκίνησε με την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ το 2011.
Η πολιορκούμενη οικονομία της Αιγύπτου σημαδεύεται από την έλλειψη καυσίμων και ξένου συναλλάγματος, γεγονός που έχει τροφοδοτήσει κύμα αντικυβερνητικού θυμού. Επιπλέον, η αποδυνάμωση του αιγυπτιακού νομίσματος εγείρει ανησυχίες για περαιτέρω αυξήσεις του πληθωρισμού και των τιμών, αμβλύνοντας τις ελπίδες για ταχεία οικονομική ανάπτυξη.
Πούτιν και Μόρσι είχαν συζητήσει στο περιθώριο της πέμπτης συνόδου κορυφής των BRICS στη Νότια Αφρική το Μάρτιο, το ενδεχόμενο παράδοσης ρωσικού φυσικού αερίου στην Αίγυπτο, σύμφωνα με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
Νωρίτερα, ο Μόρσι ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επισκεφθεί στο εγγύς μέλλον και τα άλλα μέλη των BRICS,  Κίνα,  Ινδία, Βραζιλία και Νότιο Αφρική.
Η Ρωσία Τώρα

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube