REAL TIME |

Weather Icon
Ισραήλ , Λίβανος 25 Απριλίου 2013

Ισραήλ: Κατέρριψε μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Χεζμπολάχ

Προερχόταν από τον Λίβανο σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού

Την κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους της Χεζμπολάχ, που επιχείρησε να παραβιάσει τον ισραηλινό εναέριο χώρο προερχόμενο από τον Λίβανο, ανακοίνωσαν οι Eνοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ. Το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος επλήγη από πύραυλο ανοιχτά των ισραηλινών ακτών, περίπου οκτώ χλμ δυτικά της Χάιφα.
Για «μεγάλης βαρύτητας» απόπειρα παραβίασης του ισραηλινού εναέριου χώρου έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, τονίζοντας ότι «θα συνεχίσουμε να κάνουμε κάθε τι απαραίτητο για την προάσπιση της ασφάλειας των ισραηλινών πολιτών».


Ο Νετανιάχου είχε προειδοποιήσει πρόσφατα πως η Χεζμπολάχ μπορεί να αποπειραθεί να επωφεληθεί από την αστάθεια στη γειτονική Συρία προκειμένου να επιχειρήσει να αποκτήσει όπλα «που αλλάζουν τους όρους του παιχνιδιού», όπως ανέφερε.


Πρόκειται για το δεύτερο γνωστό επεισόδιο με την κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τον Λίβανο στον ισραηλινό εναέριο χώρο τους τελευταίους επτά μήνες. 


Τον περασμένο Οκτώβριο ισραηλινός πύραυλος κατέρριψε μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Χεζμπολάχ αφού πέταξε 35 χλμ εντός του νότιου Ισραήλ. Ο ηγέτης της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, είχε παραδεχτεί πως η οργάνωση έστειλε το μη επανδρωμένο.


«Τρεις ώρες πριν, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος εντοπίστηκε από την αεράμυνα ενώ βρισκόταν στον λιβανέζικο εναέριο χώρο και επλήγη όταν αποπειράθηκε να παραβιάσει τον ισραηλινό εναέριο χώρο» δήλωσε την Πέμπτη εκπρόσωπος των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.


Το ισραηλινό Ναυτικό ανακοίνωσε ακολούθως πως διεξάγεται έρευνα για να εντοπιστούν τα συντρίμμια του αεροσκάφους.
ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube