Weather Icon
Κοσσυφοπέδιο , Σερβία 9 Απριλίου 2013

«Όχι» στο σχέδιο ΕΕ για Κόσοβο λέει η Σερβία – Δεν διασφαλιζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα των Σέρβων του βορρά

«Όχι» στο σχέδιο ΕΕ για Κόσοβο λέει η Σερβία – Δεν διασφαλιζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα των Σέρβων του βορρά

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας απέρριψε την πρόταση των Βρυξελλών για ομαλοποίηση των σχέσεων της Σερβίας με την αποσχισθείσα επαρχία του Κοσόβου.
Στην απόρριψη των προτάσεων της ΕΕ σχετικά με την εξομάλυνση των σχέσεων με την Πρίστινα προχώρησε η κυβέρνηση της Σερβίας, η οποία συνεδρίασε σήμερα για το θέμα.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός της χώρας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, ανακοίνωσε πως «οι προσφερόμενες λύσεις, που μας ανακοινώθηκαν προφορικά, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές».

«Οι λύσεις που προτάθηκαν δεν θα μπορούσαν να εγγυηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, την επιβίωση και την ασφάλεια για τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου», σημείωσε. «Μια τέτοια συμφωνία δεν θα ήταν εφαρμόσιμη και δεν θα οδηγούσε σε οριστική λύση», υπογράμμισε.

Η κυβέρνηση της Σερβίας επανάλαβε τη δέσμευσή της για εξεύρεση μιας μόνιμης λύσης, με ειρηνικά μέσα και διάλογο, που θα αποτελέσει ένα γερό θεμέλιο για την οικοδόμηση μιας διαρκούς ειρήνης ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των δημοσιογράφων, η σερβική κυβέρνηση είναι υπέρ μιας επείγουσας επανάληψης του διαλόγου με την Πρίστινα, με τη μεσολάβηση της ΕΕ, προκειμένου να βρεθούν οι ιδανικότερες λύσεις για όλα τα επίμαχα ζητήματα, το συντομότερο δυνατό.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube