Weather Icon
Γενικά θέματα 10 Μαρτίου 2013

Υπουργός Αμύνης Κύπρου: Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς

Ωσότου υπάρχει η απειλή της Τουρκίας

Λάρνακα: Ωσότου υπάρχει η απειλή της Τουρκίας με τα κατοχικά στρατεύματα στην Κύπρο και η αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, στόχος,  όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά και της πολιτείας, θα πρέπει να είναι η αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Φώτης Φωτίου.
Σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Ναυτική Βάση “Ευάγγελος Φλωράκης” στο Μαρί, ο Υπουργός είπε ότι «με την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Υπουργού Αμυνας θεώρησα χρέος μου η πρώτη επίσκεψη σε στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς να είναι εδώ στη Ναυτική Βάση στο Μαρί. Εδώ που οι θύμισες μας παίρνουν πίσω σε αυτή την εθνική τραγωδία. Εδώ που χάσαμε 13 παλικάρια».
Πρόσθεσε πως «είναι χρέος μου και υποχρέωση να αποτίσω τον ελάχιστο φόρο τιμής στους δεκατρείς Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς άλλα και τους Πυροσβέστες της ΕΜΑΚ που έδωσαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος. Το καλύτερο μνημόσυνο για αυτούς τους λεβέντες είναι να μην επιτρέψουμε μια άλλη εθνική καταστροφή».

Είναι γι αυτό το λόγο, συνέχισε «που από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μου έχω δώσει οδηγίες στην ηγεσία της Εθνικής Φρουράς όπως γίνει απογραφή και αξιολόγηση της κατάστασης όλων των πυρομαχικών που διαθέτει η Εθνική Φρουρά ώστε να αποτρέψουμε παρόμοιες εθνικές τραγωδίες. Για μάς η ασφάλεια των οπλιτών μας, των αξιωματικών μας αλλά και των πολιτών είναι  πρώτιστος στόχος. Αιωνία η μνήμη στα 13 παλικάρια».

Ερωτηθείς εάν μέσα σε αυτά τα πλαίσια θα γίνει αναδιοργάνωση του στρατεύματος, ο Υπουργός Άμυνας επανέλαβε ότι «ωσότου υπάρχει η απειλή της Τουρκίας με τα κατοχικά στρατεύματα εδώ στην Κύπρο αλλά και η αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, στόχος όλων μας, όχι μόνο της Κυβέρνησης αλλά και της Πολιτείας, θα πρέπει να είναι η αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς».

Των δηλώσεων προηγήθηκε τρισάγιο εις μνήμη των 13 πεσόντων αξιωματικών και υπαξιωματικών της Εθνικής Φρουράς και των Πυροσβεστών της ΕΜΑΚ, στην παρουσία συγγενών των θυμάτων. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Υπουργό Αμυνας και  συγγενών των θυμάτων.

Ακολούθως, ο κ. Φωτίου συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση, τον Διοικητή Ναυτικού Πλοίαρχο Κυριάκο Ποχάνη  και τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας Χρίστο Μαληκκίδη, ξεναγήθηκε στο χώρο και έτυχε ενημέρωσης για θέματα που αφορούν το Πολεμικό Ναυτικό. – See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/136277/ypam-stochos-olon-mas-prepei-na-einai-i-anavathmisi-tis-ethnikis-frouras#sthash.PMfguvwq.dpuf

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube