REAL TIME |

Weather Icon
Ισλάμ , Τρομοκρατία 12 Μαρτίου 2013

Τηλεοπτικό χρόνο ανάλογο με το πληθυσμιακό ποσοστό των μουσουλμάνων ζητούν οι μουφτήδες της Ρωσίας

Το Συμβούλιο των μουφτήδων της Ρωσίας, ζήτησε με επιστολή του προς τον Γενικό Διευθυντή του κοινωνικού τηλεοπτικού καναλιού(ΟΤΒ), Ανατόλι Λισένκο, να αφιερώσει το15% του τηλεοπτικού χρόνου σε εκπομπές με θέματα που αφορούν τους μουσουλμάνους, γράφει η εφημερίδα “Ιζβέστια”.
“Θεωρούμε ότι τουλάχιστον το 15% τηλεοπτικού χρόνου, του υπό ίδρυση Κοινωνικού Καναλιού, πρέπει να δοθεί για μετάδοση εκπομπών και ταινιών που αναδεικνύουν διάφορες πτυχές της ζωής της μουσουλμανικής κοινότητας”, τονίζει ο Πρόεδρος του Συμβουλίου μουφτήδων, Ραβίλ Γκαινουντίν, στη σχετική επιστολή.
Το συγκεκριμένο ποσοστό, αιτιολογείται με βάση το γεγονός ότι “οι μουσουλμάνοι αποτελούν σήμερα τουλάχιστον το 15% του πληθυσμού της χώρας μας” όπως αναφέρεται στην  επιστολή.
Από την πλευρά του ο κ.  Λισένκο, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να εξετάσει το σχετικό αίτημα, δηλώνοντας στην εφημερίδα πως «θα το σκεφθώ, μόλις παραλάβω την επιστολή».
Η Ρωσία Τώρα

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube