REAL TIME |

Weather Icon
Ισλάμ , Τρομοκρατία 1 Μαρτίου 2013

Στρατιώτες του Τσαντ σκότωσαν τον Αμπού Ζαΐντ, ηγέτη της Aqmi

Στρατιώτες του Τσαντ σκότωσαν τον Αμπού Ζαΐντ, ηγέτη της Aqmi

Στρατιώτες του Τσαντ σκότωσαν τον ηγέτη των τζιχαντιστών Αμπού Ζαΐντ, δηλώνει ο πρόεδρος του Τσαντ Ιντρίς Ντεμπί.
Στρατιώτες από το Τσαντ σκότωσαν τον Αμπντελχαμίντ Αμπού Ζαΐντ, έναν από τους βασικούς επικεφαλής της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (Aqmi), στις 22 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στην ορεινή περιοχή Ιφόγκας, ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος του Τσαντ Ιντρίς Ντεμπί Ιτνό.
“Στις 22 Φεβρουαρίου, χάσαμε τους στρατιώτες μας στην ορεινή περιοχή Ιφόγκας αφού κατέστρεψαν τις βάσεις των τζιχαντιστών. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που υπήρξε μια πρόσωπο με πρόσωπο σύγκρουση με τους τζιχαντιστές. Οι στρατιώτες μας σκότωσαν δύο ηγέτες των τζιχαντιστών, ο ένας ήταν ο Αμπού Ζαΐντ, και απελευθέρωσαν το Τεσαλίτ», δήλωσε ο πρόεδρος Ντεμπί προς τα στρατιωτικά σώματα που είχαν έλθει να του εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους μετά την απόδοση φόρου τιμής προς τους 26 στρατιώτες της χώρας που έχασαν τη ζωής τους στο βόρειο Μάλι και παρασημοφορήθηκαν μετά θάνατον.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube