Γενικά θέματα 13 Μαρτίου 2013

Απόψε στις “Ανιχνεύσεις” της ΕΤ-3 θα μιλήσουμε για το “Τι γίνεται στη ΝΑ Μεσόγειο; Που οδηγούνται οι εξελίξεις;”

Απόψε στις “Ανιχνεύσεις” της ΕΤ-3 θα μιλήσουμε για το “Τι γίνεται στη ΝΑ Μεσόγειο; Που οδηγούνται οι εξελίξεις;”
Τι γίνεται στη ΝΑ Μεσόγειο; Που οδηγούνται οι εξελίξεις;

Ο έξελίξεις στη ΝΑ Μεσόγειο είναι πολύ ενδιαφέρουσες, μετά, μάλιστα, και τις επισκέψεις του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Τουρκία και του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών ΤΖών Κέρρυ στην περιοχή.
Η νέα κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας σκέφτεται να υποβάλει αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ. Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις απο μια τέτοια ενέργεια; Η Τουρκία κατέθεσε στον ΟΗΕ ρηματική διακοίνωση με την οποία αμφσβητεί τα ελληνικά δικαιώματα και η Ευρωπαϊκή Ένωση συζητά το ενδεχόμενο ανακήρυξης “ευρωπαϊκής” ΑΟΖ. Τι ακριβώς σημαίνει Ευρωπαϊκή ΑΟΖ; Πως μπορεί να ανακηρυχθεί; Τι επιπτώσεις θα έχει στην περιοχή; Θα αντιδράσει και πως η Τουρκία;  

Υπάρχει, πράγματι, υποδόρεια αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας; Τι ακριβώς σημαίνει; Ποιοί είναι οι άλλοι γεωπολιτικοί παίκτες στη ΝΑ Μεσόγειο; Γιατί η Ελλάδα απουσιάζει απο το οικονομικό παιχνίδι στη Μέση Ανατολή;
Να μερικά αποτα ερωτήματα που θα απασχολήσουν την εκπομπή “Ανιχνεύσεις” την Τετάρτη 13 Μαρτίου, ώρα 22:45.
Προσκεκλημένοι: ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Άγγελος Συρίγος, ο εκδότης, συγγραφέας και γεωπολιτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης, ο γεωπολιτικός αναλυτής Φοίβος Αποστολόπουλος και ο πρόεδρος του Strategy International Μάριος Ευθυμιόπουλος.

Πηγή: Ανιχνεύσεις

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube