Weather Icon
Γενικά θέματα 24 Φεβρουαρίου 2013

ΗΠΑ για τις εκλογές στην Αρμενία: Δέχθηκαν πιέσεις οι Αρμένιοι ψηφοφόροι

Επιμέλεια Μικαέλλα Λοίζου
Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχάρησαν την Τετάρτη τον λαό της Αρμενίας για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία συνολικά θεωρείται ότι συνάδει με τον σεβασμό των θεμελιωδών ελευθεριών. Ταυτόχρονα, όμως, η Ουάσιγκτον εγείρει ανησυχίες για έλλειψη αμεροληψίας εκ μέρους της κεντρικής διοίκησης.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες συγχαίρουν τον λαό της Αρμενίας για την προεδρική εκλογή στις 18 Φεβρουαρίου, η οποία κρίνεται από τους διεθνείς παρατηρητές γενικά καλά οργανωμένη και συνεπής με τον σεβασμό των θεμελιωδών ελευθεριών», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νιούλαντ.
Η κυρία Νιούλαντ υπενθύμισε ότι ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ανέφερε ότι εκπλήρωσε τη νομική υποχρέωσή του να παρέχει ισορροπημένη κάλυψη των εκλογών όπου όλοι οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν ελεύθερα τον χρόνο τους. Ωστόσο, όπως είπε η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, η Ουάσιγκτον συμμερίζεται τις ανησυχίες του ΟΑΣΕ για έλλειψη αμεροληψίας εκ μέρους της δημόσιας διοίκησης και κακή χρήση των διοικητικών πόρων που οδήγησαν σε σύγχυση για τις δραστηριότητες του κράτους και αυτές του κυβερνώντος κόμματος. «Συμφωνούμε ότι οι εκλογές έγιναν σε ήρεμο και ομαλό κλίμα, αλλά σημαδεύτηκαν από αδικαιολόγητη παρέμβαση», δήλωσε η κυρία Νιούλαντ, αναφέροντας ειδικότερα «ορισμένες σοβαρές παραβιάσεις των δικαιωμάτων» καθώς και «πίεση στους ψηφοφόρους».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube