Weather Icon
Γενικά θέματα , Τουρκία 28 Φεβρουαρίου 2013

Η Τουρκία πωλεί στρατόπεδα και στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Με νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε στο τουρκικό κοινοβούλιο άνοιξε ο δρόμος για πώληση στρατιωτικών εγκαταστάσεων και στρατοπέδων. Μεταξύ αυτών είναι και η περίφημη τοποθεσία  Καρπούζκαλντιράν στην Αττάλεια που ήταν  παραθεριστική περιοχή των στρατιωτικών.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, έγινε εμπεριστατωμένη μελέτη των στρατιωτικών υποδομών και με την ψήφιση του νομοσχεδίου πάνω από 230 στρατιωτικές υποδομές θα τεθούν προς πώληση.
Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο (YAS) συνηγόρησε στις πωλήσεις των στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε ιδιώτες για την αξιοποίησή τους.
Οι πρώτες μελέτες για τη μεταφορά των κρατικών υποδομών σε ιδιώτες έγινε το 2010.
Στρατιωτικές εγκαταστάσεις και στρατόπεδα τα οποία θα πωληθούν είναι στις περιοχές Κωνσταντινούπολης, Άγκυρας, Σμύρνης, Αττάλειας, Μπαλίκεσίρ, Δαρδανέλια, Ντιγιαρμπακίρ, Ερζερούμ, Ερζιντσάν, Σίβας και σε πολλές άλλες πόλεις αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα που φέρει ως πηγές την HAZAL ATEŞ και  SABAH.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube