REAL TIME |

Weather Icon
Αιγαίο , Γενικά θέματα 3 Φεβρουαρίου 2013

Ομιλία του Θεόδωρου Τριανταφυλλίδη, που εκφωνήθηκε στην Κω, για την επέτειο των Ιμίων

Ομιλία του Θεόδωρου Τριανταφυλλίδη, που εκφωνήθηκε στην Κω, για την επέτειο των Ιμίων

Αγαπητοί Συνέλληνες.
Ας κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στα δραματικά γεγονότα των Ιμίων, εκείνου του Γενάρη του 1996. Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κωνσταντίνος Σημίτης, Υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος, υπουργός Εθνικής Αμύνης ο Γ. Αρσένης και Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο ναύαρχος Χ. Λυμπέρης, ενώ πρωθυπουργός της Τουρκίας ήταν η Τανσού Τσιλέρ.
25 Δεκεμβρίου 1995, τα γεγονότα ξεκινούν με αφορμή την προσάραξη στις βραχονησίδες των Ιμίων του τουρκικού φορτηγού πλοίου Φιγκέν Ακάτ .
 28 Δεκεμβρίου δύο ελληνικά ρυμουλκά αποκόλλησαν το τουρκικό φορτηγό και το οδήγησαν στο λιμάνι Κιουλούκ της Τουρκίας.
Στις 29 Δεκεμβρίου το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επιδίδει διακοίνωση στο αντίστοιχο ελληνικό, όπου αναφέρεται ότι οι βραχονησίδες Ίμια είναι καταχωρισμένες στο κτηματολόγιο Μουγκλά του νομού Μπόντρουμ (Αλικαρνασσού) και ανήκουν στην Τουρκία.
Στις 25 Ιανουαρίου 1996, ο δήμαρχος της Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, θορυβημένος από το γεγονός ότι η Τουρκία εγείρει εδαφικές αξιώσεις στα Ίμια, υψώνει την ελληνική σημαία σε ένα από αυτά τα δύο νησιά συνοδευόμενος από τον αστυνομικό διευθυντή Καλύμνου, έναν ιερέα και δύο κατοίκους του νησιού.
Τότε δύο δημοσιογράφοι του γραφείου της εφημερίδας Χουριέτ στη Σμύρνη, μετέβησαν με ελικόπτερο στη Μεγάλη Ίμια, υπέστειλαν την ελληνική σημαία και ύψωσαν την τουρκική σημαία. Η όλη επιχείρηση των δημοσιογράφων βιντεοσκοπήθηκε και προβλήθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι που ανήκει στη Χουριέτ. Το γεγονός αυτό πήρε σημαντικές διαστάσεις. Σύντομα, ελληνικά και τουρκικά πολεμικά σκάφη κινήθηκαν στην περιοχή.
Στις 28 Ιανουαρίου 1996 το περιπολικό “Αντωνίου” του Πολεμικού Ναυτικού κατέβασε την τουρκική σημαία και ύψωσε την ελληνική. Επίσης, το βράδυ της 28ης Ιανουαρίου, Έλληνες βατραχάνθρωποι αποβιβάστηκαν στη Μεγάλη Ίμια χωρίς να τους αντιληφθούν τα παραπλέοντα εκεί τουρκικά πολεμικά.
Στις 31 Ιανουαρίου και ώρα 01:40 Τουρκικές ειδικές δυνάμεις αποβιβάζονται στη Μικρή Ίμια. Στις 05:30 της ίδιας μέρας ελικόπτερο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που απογειώθηκε από τη φρεγάτα Ναυαρίνο για να διαπιστώσει την παρουσία των Τούρκων στη βραχονησίδα κατέπεσε κατά την επιστροφή του στη φρεγάτα και τα τρία μέλη του πληρώματος, ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός, σκοτώθηκαν. Σχετικά με τις αιτίες πτώσης του ελικοπτέρου έχουν διατυπωθεί διάφορες απόψεις. Η επίσημη θέση του Πολεμικού Ναυτικού είναι ότι το ελικόπτερο κατέπεσε λόγω κακοκαιρίας και απώλειας προσανατολισμού του πιλότου (Vertigo). Ωστόσο, υπάρχει διαδεδομένη στην Ελλάδα η άποψη ότι το ελικόπτερο καταρρίφθηκε είτε από το Τουρκικό Ναυτικό είτε από τους τούρκους καταδρομείς που υπήρχαν πάνω στο νησί, και ότι η αληθινή αιτία της πτώσης αποκρύφτηκε προκειμένου να λήξει η κρίση και να μην οδηγηθούν οι δύο χώρες σε γενικευμένη σύρραξη ή ακόμα και σε πόλεμο.  Αυτή η δεύτερη εκδοχή είναι και η μόνη αποδεκτή από τον Ελληνικό λαό.
Ας μιλήσουμε τώρα και για τα περίεργα που ακολούθησαν.
 Διαβάσαμε μόλις πρόσφατα,  ότι  το πρωί της 7ης Ιανουαρίου του 2013 από μια μυστήρια διαρροή υγραερίου στο σπίτι του, στο προάστιο Tuzla της Κωνσταντινούπολης, απεβίωσε , ενώ κοιμόνταν, ο Engin Erkman, 44 ετών από… το Balıkesir, ο τελευταίος επιζών Τούρκος κομάντος των Ίμια 17 χρόνια μετά την βραδιά εκείνη που η Ελλάδα και η Τουρκία είχαν βρεθεί στα πρόθυρα ενός ολοκληρωτικού πολέμου. Ο Engin Erkman τα τελευταία χρόνια υπηρετούσε σαν αξιωματικός του τουρκικού ναυτικού και μόλις το 2011 είχε συνταξιοδοτηθεί. Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Türkiye, ήταν ο τελευταίος επιζών κομάντος της επιχείρησης των Ίμια και μετά την αποστράτευση του ασχολούνταν με διάφορες επιχειρήσεις ενώ είχε ανοίξει και γραφείο στο Τουρκμενιστάν. Ο θάνατος του κλίνει ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο που αφορά την τύχη όλης της τουρκικής ομάδας των κομάντο που είχαν αποβιβαστεί στην δυτική Ίμια, καθώς όλοι βρήκαν τον θάνατο κάτω από πολύ μυστήριες συνθήκες.
Ο ίδιος ο αρχηγός αυτής της ομάδας των κομάντο, όπως ανέφεραν οι Τούρκοι, δολοφονήθηκε επτά χρόνια μετά την κρίση των Ίμια με πολύ «περίεργο» τρόπο μέσα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Συγκριμένα σύμφωνα με τον ίδιο τον τουρκικό τύπο, ( εφημερίδα Sabah), τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, 7/5/2003, βρέθηκε νεκρός σε κεντρικό μέρος της Κωνσταντινούπολης, ο Τούρκος αξιωματικός των καταδρομών, Ζεκί Σεν, ο οποίος ήταν ένα από τους πρωταγωνιστές στην γνωστή επιχείρηση κατάληψης της δεύτερης νήσου των Ίμια, το 1996. Ο Ζεκί Σεν, 34 χρονών, γύρω στις 03.30 μετά τα μεσάνυχτα και ενώ βρίσκονταν έξω από το κατάστημα McDonald’s, στην κεντρική πλατειά Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, δέχτηκε επίθεση από τρεις νεαρούς που χαρακτηρίστηκαν σαν… ναρκομανείς. Οι νεαροί τον επιτέθηκαν με μαχαίρια και τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Ο Τούρκος αξιωματικός γιόρτασε την προηγούμενη τα γενέθλια του και για τον λόγο αυτό είχε ξενυχτήσει και είχε πάει εκείνη την ώρα στην πλατεία Ταξίμ όπου δέχτηκε και την επίθεση.  Ο περίεργος θάνατος του Ζεκί Σεν, καθώς πολλοί αναρωτηθήκαν πως δεν μπόρεσε ένας παλαίμαχος κομάντος να εξουδετερώσει τρεις ναρκομανείς, είχε πάρει ξεχωριστή διάσταση, γιατί έρχεται να προστεθεί σε εκείνο το πολύ «περίεργο» επεισόδιο που είχε γίνει μετά την κρίση των Ίμια.
Συγκεκριμένα πάλι σύμφωνα με τις πληροφορίες του τουρκικού τύπου, στις 13 Νοεμβρίου του 1996, λίγους μήνες δηλαδή μετά την κρίση των Ίμια, ένας αριθμός Τούρκων κομάντος που είχε πάρει μέρος σε εκείνη την επιχείρηση, είχε βρει τον θάνατο όταν το ελικόπτερο που επέβαιναν έπεσε στην περιοχή της Μαρμαρίδας, από «άγνωστη» μέχρι σήμερα αιτία. Οι Τούρκοι κομάντος, που σκοτώθηκαν τότε στο «περίεργο» αυτό ατύχημα, ήταν οι : Kadir Şener, Selçuk Esedoğlu, Ahmet Sezgin και Tevfik Özdemir. Τώρα μετά και τον θάνατο του Engin Erkman, φαίνεται πως ο κύκλος έκλεισε και όλοι οι μάρτυρες εκείνης της βραδιάς δεν υπάρχουν πια, ένα γεγονός που γεννά πολλά ερωτηματικά για το τι πραγματικά είχε γίνει από τουρκικής πλευράς στην μεγάλη εκείνη κρίση των Ίμια. Ποιος τους έκλεισε τα στόματα ; Τι γνώριζαν που δεν έπρεπε να διακινδυνεύσουν να μαθευτεί ; αυτός ο θάνατος όλων των Τούρκων που είχαν συμμετοχή, δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία σύμπτωσις, ούτε σενάριο συνομωσιολογίας. Αυτό είναι κάτι περισσότερο που μάλλον οδηγεί σε εμπλοκή και ανάμιξη κι άλλων ξένων κέντρων μυστικών υπηρεσιών, που ως συνήθως κρύβονται στο σκοτάδι.
Είδα σε όνειρο τους ήρωες και μου είπαν:
«κι αν τα σώματά μας θυσιάσαμε, εμείς αθάνατοι γεννήκαμε. Στο προσκλητήριο της πατρίδας, βροντερό παρών εδώσαμε, ψάλλοντας τον σεμνό ιερό Ελληνικό παιάνα των Σαλαμινομάχων  {Ω Παίδες Ελλήνων, ίτε ελευθερούτε Πατρίδ’, ελευθερούτε δε Παίδας γυναικών, Θεών τε Πατρώων έδη θήκας τε προγόνων. Νυν υπέρ πάντων αγών }. Προσφέραμε θυσία την ζωή μας, αυτήν είχαμε πολύτιμο αγαθό που μας χάρισε η μάνα πατρίδα και σ΄ αυτήν την επιστρέψαμε χωρίς καν έναν δισταγμό.  Εμείς οι τυχεροί φύγαμε μέσα στην νύχτα του θανάτου για τα Ηλύσια Πεδία, ακούγοντας τις ψεύτικες δικαιολογίες των πολιτικών της μεγάλης προδοσίας που διέπραξαν. Η αναλγησία στα τραγικά γεγονότα, δεν συγχωρέθηκε ποτέ απο εμάς, ούτε και που ηθελημένα μας ξέχασαν. Και οι τρεις, ο Χριστόδουλος, ο Παναγιώτης και ο Έκτορας, τα δικά σας παιδιά μήνυμα σας στέλνουμε βροντοφωνώντας: ΧΑΙΡΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΟ ΗΜΩΝ ΓΑΡ ΤΕΘΝΗΚΑΣ ! Ναι, η αλήθεια είχε πεθάνει πριν ακόμα σκοτωθούμε εμείς ! Όμως… Αλλ’ ουδέν έρπει ψεύδος εις γήρας χρόνου. (κανένα ψέμα δεν αντέχει στο χρόνο) . Η αλήθεια υπάρχει ζει και είναι φως.  Το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί και να κατασκευασθεί από τους Εφιάλτες προδότες, εκείνους που είχαν τον πρώτο λόγο. Αλλοίμονο !!! Την προδοσία την αντιληφθήκαμε, μόλις την τελευταία μας στιγμή. Όταν οι ψυχές μας άφηναν τα κορμιά μας στην φρίκη της νύχτας των Ιμίων. Έλληνες που δεν είστε κατ΄ όνομα Έλληνες. Σε σας απευθυνόμαστε. Μην κλαίτε για μας. Κλάψτε και θρηνήστε γι αυτούς που θένε να λέγονται Έλληνες. Γι αυτούς που εξακολουθούν να θυσιάζουν τα παιδιά της μάνας μας Ελλάδας. Το θλιβερό μαντάτο που σας έφεραν, δεν ήταν ο δικός μας χαμός, αλλά η δική τους υποδούλωση στις επιταγές των ξένων που σας κρατά αιχμάλωτους μέχρι τώρα με νέες συμφορές. Ναι, στενάζει η πατρίδα απο ξένων και επίορκων έργα και του Έλληνα τον λόγο,  τον αφαίρεσαν κι αυτόν. Αδέρφια… σαν πέσει το πρώτο κάστρο, γρήγορα και τ΄ άλλα ακολουθούν. Πολλά απ΄ την θάλασσα κακά, πολλά κι απ΄ τη στεριά συμβαίνουν. Γρηγορείτε. Μην σας εφησυχάζουν τα πλάνικα λόγια των σειρήνων, γενίτσαροι τα έλεγαν, γενίτσαροι τα λένε. Ξυπνήστε τον Έλληνα μέσα σας, σ΄ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ομονοήστε και προπαντός μην πιστεύετε στις Κασσάνδρες. Αυτοί σας υποδουλώνουν και κατόπιν έρχονται σαν σωτήρες να σας σώσουν. Ο εχθρός είναι εντός των τειχών και αυτός είναι ο πλέον επικίνδυνος.»
Αυτά μου είπαν οι τρείς και έφυγαν αέρινοι όπως ήρθαν. Ένα δάκρυ κύλισε αργά στο μάγουλό μου, απ΄ τις αλήθειες που άκουσα. Και κραύγασε η ψυχή μου. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΕΧΝΑΤΕ. ΑΓΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΘΕΟΥ ΤΗΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΛΙΤΑ ΣΑΣ ΤΙΜΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΖΗΤΩ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός. ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube