Weather Icon

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ απάντηση στην εκστρατεία υπογραφών του Αρμενικού λόμπι στην Αμερική

Η Τουρκία ανακοίνωσε πως προσφέρει βοήθεια στους Σύριους αμάχους, χωρίς να κάνει διαχωρισμό θρησκείας, γλώσσας, εθνοτικής καταγωγής και φυλής.

Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως στα πλαίσια αυτά και οι Αρμένιοι που φεύγουν από την βαρβαρότητα που βιώνεται στη Συρία, καταφεύγουν στην Τουρκία.

Το Αρμενικό λόμπι που δραστηριοποιείται στην Αμερική ξεκίνησε εκστρατεία υπογραφών στο Λευκό Οίκο για να μπορούν οι Αρμένιοι που ζουν στη Συρία μέσω Τουρκίας να περνούν στην Αρμενία.

Στα πλαίσια αυτά, ζητήθηκε από την Τουρκία να ανοίξει τα σύνορα της με την Αρμενία, για να διευκολυνθούν αυτοί που φεύγουν από τη Συρία.

Προς απάντηση σε αυτή την κίνηση η Τουρκία υπενθύμισε πως δεν κάνει διαχωρισμό θρησκείας, γλώσσας, εθνοτικής καταγωγής και φυλής για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών ειπώθηκαν τα εξής: «Αξίζει να τονίσουμε πως οι Αρμένιοι που φεύγουν από τη Συρία, παράλληλα με την Τουρκία και μέσω άλλων διαφόρων οδών, φτάνουν στην Αρμενία».

Τέλος, στην ανακοίνωση διατυπώθηκε «Είναι φυσικό όμως, οι μέθοδοι και οι προϋποθέσεις για τις κινήσεις που θα γίνονται ώστε να καλυφτούν οι απαιτήσεις σχετικά με τις ανθρωπιστικές βοήθειες, να καθορίζονται από την χώρα μας».
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-TRT

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube