REAL TIME |

Weather Icon
Αιγαίο , Γενικά θέματα 16 Ιανουαρίου 2013

Αποφάσεις για την ΑΟΖ από τους κυβερνητικούς εταίρους

Επιβεβαιώνονται τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για κινητικότητα στο θέμα της ΑΟΖ, καθώς διεξάγονται σχετικές διαβουλεύσεις μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων.
Ειδικότερα, το θέμα συζητήθηκε πριν την σύσκεψη των τριών αρχηγών στο Μαξίμου, όπου συναντήθηκαν ξεχωριστά με τον Αντώνη Σαμαρά οι υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας.Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ των αρχηγών των τριών κομμάτων που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος είναι υπέρ της θέσης που θέλει την Ελλάδα να κινείται αποφασιστικά λαμβάνοντας πρωτοβουλίες που θα της δώσουν προβάδισμα στην ανακήρυξη των θαλάσσιων ζωνών δηλαδή της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας.
Η θέση της ΔΗΜΑΡ είναι ότι η ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής
Ζώνης θα πρέπει να προχωρήσει αλλά μόνο εφόσον έχει προηγηθεί η απαραίτητη προετοιμασία και έχει διασφαλιστεί ότι δεν θα προκληθούν κίνδυνοι.
econews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube