REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 22 Δεκεμβρίου 2012

Περισσότερους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ζητά από επιστήμονες ο ηγέτης της Β.Κορέας

Περισσότερους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ζητά από επιστήμονες ο ηγέτης της Β.Κορέας
Παρά τις διεθνείς αντιδράσεις

Πιονγιάνγκ: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο ηγέτης της Βορείου Κορέας, διέταξε την κατασκευή ακόμα μεγαλύτερων διαστημικών πυραύλων, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς στα μέσα Δεκεμβρίου.
Ο επικεφαλής του κομμουνιστικού καθεστώτος διαβίβασε σχετική διαταγή στους επιστήμονες, τεχνικούς και άλλους ιθύνοντες, που εμπλέκονται με την ανάπτυξη κι εκτόξευση των πυραύλων, στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, μεταδίδει το πρακτορείο KCNA.
«Οφείλετε να αναπτύξετε κι εκτοξεύσετε περισσότερους δορυφόρους, μεταξύ τους και τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους, καθώς και πυραύλους με πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια» φέρεται να δήλωσε ο Κιμ.
«Η εκτόξευση αποτέλεσε μία περίτρανη απόδειξη του ανεξάρτητου και νόμιμου δικαιώματος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βορείου Κορέας να χρησιμοποιεί το διάστημα για ειρηνικούς σκοπούς» τόνισε, προσθέτοντας πως ο πύραυλος, ο δορυφόρος και τα μηχανήματα ελέγχου «κατασκευάσθηκαν με 100% εφευρετικότητα».
Ο Κιμ ήδη είχε αναφερθεί στην αναγκαιότητα να κατασκευασθούν και άλλοι δορυφόροι μόλις δύο ημέρες μετά την προηγούμενη εκτόξευση στις 12 Δεκεμβρίου, προσθέτει το KCNA.
Η Βόρειος Κορέα διατείνεται πως οι μεγάλου βεληνεκούς πύραυλοί της χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εκτόξευση δορυφόρων για ειρηνικούς σκοπούς.
Ωστόσο, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της υποστηρίζουν πως οι εκτοξεύσεις αυτές αποτελούν μία πρόφαση για νέες δοκιμές βαλλιστικών όπλων.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube