Weather Icon

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ εκτόξευσε κρυφά ένα διαστημικό λεωφορείο

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ εκτόξευσε κρυφά ένα διαστημικό λεωφορείο

Το μικρού μεγέθους διαστημικό λεωφορείο Х-37В, που αποτελεί μυστικό σχέδιο, εκτοξεύθηκε για δεύτερη φορά σε τροχιά με τη βοήθεια του πυραύλου Atlas V χθες Τρίτη από το ακρωτήριο Κανάβεραλ στην πολιτεία της Φλόριντα.
Η πρώτη εκτόξευση του μη επανδρωμένου διαστημοπλοίου έγινε το 2010. Το διαστημικό λεωφορείο παρέμεινε σε τροχιά 7 μήνες.

Το X-37B είναι 4 φορές μικρότερο των προηγούμενων μοντέλων αμερικανικών διαστημικών λεωφορείων. Έχει μήκος 8,8 μέτρα και άνοιγμα πτερυγίων 4,5 μέτρα. Το βάρος του σκάφους κατά την απογείωση, το οποίο μετά την επιστροφή του από την τροχιά προσγειώνεται ως αεροπλάνο, είναι περίπου 5 τόνοι. Η υπολογιζόμενη διάρκεια πτήσης του μη επανδρωμένου διαστημικού λεωφορείου σε τροχιά είναι 270 ημέρες. Εκτιμάται ότι το διαστημικό λεωφορείο προορίζεται να συγκεντρώνει πληροφορίες από κατασκοπεία.
http://greek.ruvr.ru/2012_12_12/97793808/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube