Γενικά θέματα 12 Δεκεμβρίου 2012

Τουρκ. Τύπος: Ερτογαν η Τουρκία δεν είναι χώρα πρότυπο

http://www.firatnews.com/wene/mansetler/jpg/irkcilar-linc-girisimi.jpg
Tούρκοι Δημοκρατικοί Πολίτες σε Ειρηνική διαμαρτυρία κατά Κούρδων

Αρκετές τουρκικές εφημερίδες αντιδρούν στη χτεσινή δήλωση του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με την οποία η Τουρκία αποτελεί χώρα μοντέλο στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τα στατιστικά στοιχεία γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία δείχνουν ότι είναι ένα κακό παράδειγμα, γράφει η ημερησία Birgun.

H Cumhurriyet σε πρωτοσέλιδο θέμα της απαντά στο ερώτημα αν η Τουρκία αποτελεί χώρα μοντέλο για τα ανθρώπινα δικαιώματα τονίζοντας ότι «…μόνο το 2012, 301 άτομα φυλακίστηκαν επειδή εξέφρασαν τις σκέψεις τους».

Όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου, γράφει η εφημερίδα, η Τουρκία βρίσκεται στο σχετικό κατάλογο κάτω από χώρες όπως η Ερυθραία και προσθέτει ότι υπάρχουν 105 δημοσιογράφοι στις φυλακισμένοι. Ακόμα επισημαίνει φέτος 6529 άτομα προσήχθησαν στα αστυνομικά τμήματα και απ’ αυτούς οι 1831 συνελήφθηκαν, 301 καταδικάστηκαν γιατί εξέφρασαν τις απόψεις τους σε ποινές που αθροιστικά φτάνουν τα 908 χρόνια.
http://www.sigmalive.com/news/international/20706 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube