REAL TIME |

Γενικά θέματα 23 Νοεμβρίου 2012

«Η Ανατομία του Πολέμου στο Κουρδιστάν»

«Η Ανατομία του Πολέμου στο Κουρδιστάν»
Ο Μουράτ Καραγιλάν ανήκει στην ηγετική ομάδα του ΡΚΚ από το 1979 θεωρείται από τα πιο έμπιστα πρόσωπα του Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Ένα εργαλείο για να μελετήσει κανείς το ιστορικό του 30ετούς πολέμου των Κούρδων εναντίον του τουρκικού κράτους και να αντιλαμβάνεται τις πραγματικές διαστάσεις των εξελίξεων γύρω από το Κουρδικό ζήτημα προσφέρει το βιβλίο «Η Ανατομία του Πολέμου στο Κουρδισταν» του Μουράτ Καραγιλάν, ηγετικού στελέχους του ΡΚΚ.
Το βιβλίο συνοψίζει τον αγώνα των Κούρδων, από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 όταν αρχίζουν τα πρώτα επαναστατικά βήματα του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 2010 επικεντρώνοντας στο στοιχείο του ένοπλου αγώνα και του πολέμου.

Η παρουσίασή του θα γίνει την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, στις 18:30, στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου από τις εκδόσεις Ινφογνώμων.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Αϋφαντής Γεώργιος – Πρέσβης, Ερυβιάδης Μάριος – καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Ήφαιστος Παναγιώτης – καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών, Καραγιάννης Ελευθέριος – Πρέσβης ε.τ., Μάζης Ιωάννης – καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας, Στρατάκος Ευστάθιος – Αντιστράτηγος ε.α., Επ. Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο εκδότης Σάββας Καλεντερίδης.
Ο Μουράτ Καραγιλάν γεννήθηκε το 1954 στην Ούρφα της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Είναι μηχανολόγος ενώ ανήκει στην ηγετική ομάδα του ΡΚΚ από το 1979. Ο ίδιος θεωρείται από τα πιο έμπιστα πρόσωπα του έγκλειστου κούρδου ηγέτη. Το τελευταίο διάστημα εκτελεί χρέη Προέδρου του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ένωσης Κοινοτήτων του Ελεύθερου Κουρδιστάν (KCK).
Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube