Γενικά θέματα 2 Αυγούστου 2012

Η απογραφή της Ομόνοιας τους άνοιξε την όρεξη… Διαβάστε

Arnavutluktaki Yunan azınlığının siyasi partisi durumunda olan OMONİA, Arnavutluk hükumetinin nüfus sayımında yaptığı maçarangalardan sonra, azınlık bireylerinin nüfus saymını kendilerinin yapacağını açıklamalarından sonra, Pazartesi 23 Temmuz günü Nüfus sayım işlemlerine...Πρόταση προς το μειονοτικό κόμμα DEB( Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας),  (σ.σ. πρόκειται βεβαίως για το κόμμα που είχε ιδρύσει ο Αχμέτ Σαδήκ ο οποίος διδάσκεται στην τουρκική ιστορία, ως ήρωας της «τουρκικής» μειονότητας της Θράκης) απευθύνει η “τουρκόφωνη ” ιστοσελίδα  της Δυτικής Θράκης http://trakyaninsesi.com να υπάρξει απογραφή στον Ελλαδικό χώρο (Δυτική Θράκη) του “τουρκικού πληθυσμού στα πρότυπα της  διαδικασίας Καταγραφής των Μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (η οποία και διεξάγεται  υπό την ευθύνη της Ειδικής Επιτροπής Καταγραφής και με βάση τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ) στην Βόρεια Ηπειρο (και όχι Αλβανία ή Νότια Αλβανία όπως και ή αλβανική , η τουρκική προπαγάνδα υποστηρίζει )
Το δημοσίευμα φέρει τον τίτλο «Οι Ρωμιοί άρχισαν απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία».Για μια ακόμη φορά η τουρκική προπαγάνδα και τα φερέφωνα τους αλλοιώνουν την συνθήκη της Λωζάνης κατά το δοκούν και μιλούν για εθνική μειονότητα και οχι θρησκευτική. 

Δυστυχώς στην προσπάθεια τους αυτή βρήκαν και βρίσκουν εύφορο έδαφος στην Ελλάδα Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς 

-Τον  Εθνάρχη  Βενιζέλο ο οποίος προτείνει το 1934  τον διεστραμμένο σφαγέα των  Ελλήνων και των υπόλοιπων Λαών της Ανατολίας  Κεμάλ Ατατούρκ, ως υποψήφιο για το…Νόμπελ Ειρήνης,
-Τον υιό Σοφοκλή Βενιζέλο που το 1951 επιβάλλει την η τουρκική γλώσσα  στην εκπαίδευση, ως η
επίσημη μειονοτική, παραβλέποντας πως αυτή δεν ήταν η μητρική γλώσσα των
Πομάκων
-Την Βασιλομήτωρ και μέλος της Χιτλερικής Νολαία Φρειδερίκη η οποία στις 15 Αυγούστου 1952, με το νομοθετικό διάταγμα 2203, επί κυβερνήσεως
Νικολάου Πλαστήρα, ιδρύει ιδιωτικό σχολείο στην Κομοτηνή, με
την επωνυμία «Γυμνάσιον Τζελάλ Μπαγιάρ»- άλλος σφαγέας του Ελληνισμού
-Την κυβέρνηση Παπάγου της οποίας ο Γενικός Διοικητής Θράκης, συνταγματάρχης Γ. Φεσσόπουλος στις 28 Ιανουαρίου 1954  εκδίδει μια διαταγή, με Αριθμό Πρωτοκόλλου Α1043 στην οποία αναφέρει : Κατόπιν διαταγής του κ. Προέδρου της Κυβερνήσεως, παρακαλούμεν όπως εφεξής εις πάσαν περίπτωσιν γίνεται χρήσις του όρου «Τούρκος – τουρκικός», αντί του τοιούτου «μουσουλμάνος – μουσουλμανικός».

Επί τούτοις δέον να μεριμνήσετε δια την αντικατάστασιν των εν τη περιφέρεια υμών υφισταμένων διαφόρων επιγραφών, όπως «Μουσουλμανικόν σχολείον, Μουσουλμανική κοινότης» κ.τ.λ. διά της ταύτης «Τουρκικόν».

-Τον Εθνάρχη τον Κωνσταντίνο Καραμανλή όταν στις 11 και 12 Μαρτίου 1978 και στο πλαίσιο συνάντησής του με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπουλέντ Ετζεβίτ, στο Μοντρέ της Ελβετίας, αποκαλούσε «νέτα σκέτα» τους μουσουλμάνους, Τούρκους, και την μειονότητα, τουρκική: Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα των μειονοτήτων, η δική μας πλευρά είναι εκείνη που θα πρέπει να εγείρει θέμα. Η εξέλιξις του προβλήματος αυτού έχει ως εξής: Όταν υπεγράφη η Συνθήκη της Λωζάννης, υπήρχαν 111.000 Έλληνες εις την Τουρκία και 106.000 Τούρκοι εις την Ελλάδα. Σήμερα υπάρχουν 10.000 Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη και 120.000 Τούρκοι στην Ελλάδα. Με αποτέλεσμα η ισορροπία που προεβλέπετο στην Συνθήκη της Λωζάννης ανετράπη εναντίον μας.Το μόνο θέμα που μπορεί να εγερθεί στο σημείο αυτό είναι η επαναφορά της ισορροπίας αυτής. Δεν είχα ποτέ την πρόθεση, ως Κυβέρνησις, να ενοχλήσω την τουρκική μειονότητα. Στην Ελλάδα υπάρχουν 300 τουρκικά δημοτικά σχολεία, 2 γυμνάσια, 280 τεμένη, 7 περιοδικά στην τουρκική και 2 βουλευτές, αμφότεροι στην αντιπολίτευση, ένας του φιλοχουντικού κόμματος και ένας του κόμματος του Κέντρου. Επαναλαμβάνω ότι, αν σημειώθηκαν οποιεσδήποτε υπερβολές απ’ τις τοπικές αρχές, είμαι πρόθυμος να τις συζητήσω. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Κυβέρνησις έχει πολιτική διωγμού. Σας διαβεβαιώ ότι θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να προλάβω τέτοιες υπερβολές

Η Ιστορική αναδρομή είναι πριν του 1984 απο εκεί και μετά τα σκήπτρα παίρνει ο ελληνικός “προοδευτικός χώρος” 

ΙστότοποιDeropoli.com, Pare-dose.net

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube