Γενικά θέματα 9 Αυγούστου 2012

Η Τουρκία πρώτη στην Ευρώπη σε θανάτους εργατών

Νέο ρεκόρ υπήρξε τον Ιούλιο στους θανάτους εργατών. Συνολικά στην Τουρκία έχασαν την ζωή τους 110 εργάτες σε προβλέψιμα εργατικά ατυχήματα.
Αυξάνουν ταχύτατα στην Τουρκία οι θάνατοι εργατών. Μαζί με αυτούς που έχασαν την ζωή τους τον Ιούλιο, ο συνολικός αριθμός των θανάτων κατά τους πρώτους 7 μήνες έφτασε τους 479.
Το Συμβούλιο Ασφάλειας και Υγείας Εργαζομένων, ανακοίνωσε την αναφορά Εργατικών Δολοφονιών για τον μήνα Ιούλιο. Με βάση την αναφορά τουλάχιστον 110 εργαζόμενοι πέθαναν σε εργατικά ¨ατυχήματα¨.

Μαζί με τον Ιούλιο μόνο κατά τους 7 πρώτους μήνες του 2012, ο αριθμός των θανόντων εργατών έφτασε τους 479. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συμβουλίου κατά το 2012 έχασαν την ζωή τους τον Ιανουάριο 62 εργάτες, 42 τον Φεβρουάριο, 50 τον Μάρτιο, 87 τον Απρίλιο, 69 τον Μάιο και 59 τον Ιούνιο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων καθημερινά στην Τουρκία συμβαίνουν 172 εργατικά ατυχήματα, πεθαίνουν τρεις εργάτες και 5 μένουν ανάπηροι. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεί στο διάστημα μεταξύ 2000-2012 σκοτώθηκαν σε εργατικά ατυχήματα 12.286 εργάτες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας την Τουρκία στους θανάτους εργατών την ξεπερνάνε μόνο το Ελ Σαλβαντόρ και η Αλγερία. Η Τουρκία είναι πρώτη στην Ευρώπη σε θανάτους σε εργατικά ατυχήματα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube