Weather Icon
Γενικά θέματα 25 Ιουλίου 2012

Forum Δημοκρατίας Ιδεών

Η Δημοκρατία Ιδεών, ο πρώτος πολιτικός οργανισμός στον κόσμο, ξεκίνησε τις πολιτικές του πρωτοβουλίες και δραστηριότητες.

Η ηλεκτρονική αγορά είναι η πρώτη εξ αυτών και καλεί τον κάθε δημιουργικό και ελευθερόφρονα πολίτη να συμμετέχει και να συνδιαμορφώσει τις επίσημες θέσεις του οργανισμού.
Η διαδικασία συμμετοχής και συναπόφασης είναι απλή και απόλυτα Δημοκρατική. Ο κάθε πολίτης έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ένα θέμα στο Forum της ιστοσελίδας. 
Με το θέμα αυτό ο ενσυνείδητος πολίτης μπορεί να αναφέρει ένα πρόβλημα της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας μας και να δημιουργήσει τον διάλογο για την αντιμετώπιση του προβλήματος και ταυτόχρονα την προώθηση μιας δημιουργικής λύσης (π.χ. “συζήτηση για την χρησιμότητα των φοιτητικών νεολαίων στα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης”).
Αντιστοίχως, ο κάθε εμπνευσμένος πολίτης δύναται αφού διακρίνει ένα πολιτικό κενό, να εκφράσει τις απόψεις του για πρωτοποριακές και μοναδικές λύσεις που θα μπορούσαν να καταστήσουν την χώρα μας προοδευτική και ανταγωνιστική πιθανώς και παγκοσμίως (π.χ. “υποστήριξη και προώθηση συγκεκριμένων εναλλακτικών μορφών ενέργειας”).
Τα θέματα αυτά οφείλουν να εκφράζονται με αντικειμενικό τρόπο καθώς ο σκοπός είναι η ανάδειξη του προβλήματος ή θέματος και η συζήτηση αυτού και όχι η υποστήριξη απόψεων.
Έπειτα, ο κάθε πολίτης (ακόμα και ο δημιουργός κάποιου θέματος) μπορεί να σχολιάσει το κάθε θέμα, να εκφράσει την άποψη του και να ταχθεί υπέρ της μία θέσης ή της άλλης πάντα βασιζόμενος σε επιχειρήματα και με σεβασμό στις αρχές του υγιούς διαλόγου. 
Τέλος, όταν ένα θέμα αποκτήσει αρκετά σοβαρά και εμπεριστατωμένα σχόλια και ιδέες, θα λάβει την τελική του μορφή έτσι όπως την ορίζουν οι πολίτες – συμμετέχοντες στην συζήτηση, και αυτομάτως θα υιοθετείται ως επίσημη θέση του οργανισμού.
Ο απώτερος σκοπός είναι η δημιουργία επικοινωνιακής καμπάνιας (εκδόσεις, εκδηλώσεις, social media campaigns, κτλ.) για τις θέσεις της Δημοκρατίας Ιδεών τις οποίες εσύ ο ίδιος με ισηγορία, παρρησία και διάλογο δημιούργησες.
Ο τελικός σκοπός είναι ευδιάκριτος και αυτός είναι να επιφέρουμε τις αλλαγές που οι ίδιοι θέλουμε για τις ζωές και την Ελλάδα μας.
Δημοκρατία Ιδεών. Αυτοί που περιμέναμε είμαστε εμείς οι ίδιοι.
Ακολουθεί το πρώτο παράδειγμα στο Forum μας σχετικά με τον πολιτισμό και την τέχνη: http://dimokratiaideon.com/forum/showtopic/012001.html

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube