Γενικά θέματα , ΝΑΤΟ 21 Ιουλίου 2012

Επικείμενη επιχείρηση ψυχολογικού πολέμου του ΝΑΤΟ έναντι της Συρίας

Επικείμενη επιχείρηση ψυχολογικού πολέμου του ΝΑΤΟ έναντι της Συρίας
Την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012, γύρω στις 19ω, άρχισε για πρώτη φορά η εκπομπή σημάτων για την εγκατάσταση νέων τηλεοπτικών διαύλων στους δορυφόρους Arabsat και Nilesat. 
Τα σήματα μιμούνται αυτών των επισήμων τηλεοράσεων της Συρίας των οποίων  αναπαράγουν τόσο την εμφάνιση όσο και τα λογότυπα. Προς το παρόν, τα προγράμματα παρουσιάζουν πατριωτικά κλιπ.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, αυτά τα σήματα αποστέλλονται από την Αυστραλία, πιθανώς από μια βάση του αμερικανικού Εθνικού Οργανισμού για την Ασφάλεια (US National Security Agency).
Τα αυθεντικά σήματα της συριακής τηλεόρασης διακόπηκαν χθες από τους παροχούς Arabsat και Nilesat. Οι ιστοσελίδες τους δέχθηκαν επίθεση και είναι απρόσιτες.
Σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, που αναφέρεται από τη ρωσική Ria Novosti [ 1 ], μια εταιρεία παραγωγής ντεκόρ για κινηματογραφικές ταινίες έκτισε στο Αλ-Zubayr (Κατάρ) ντεκόρ που αναπαράγουν συριακές πόλεις. Σε αυτά τα ντεκόρ γυρίζονται ταινίες με ψευδείς ειδήσεις για την τροφοδοσία των ψευδών τηλεοπτικών καναλιών που βρίσκονται στο στάδιο ενεργοποίησης στους δορυφόρους Arabsat και Nilesat.
Στη Δαμασκό, μια μεγάλη περίμετρο ασφαλείας έχει εγκατασταθεί γύρω από τα στούντιο της συριακής εθνικής τηλεόρασης. Η πλατεία των Ουμαγιάδων πλατεία δεν είναι πλέον προσβάσιμη και η κυκλοφορία εκτράπηκε μέσω της σήραγγας κάτω από τη πλατεία. Το απόγευμα, έγινε μια έκρηξη στο τούνελ για να το μπλοκάρουν. Οι συριακές αρχές επέλεξαν να διακόψουν τελείως την κυκλοφορία παρά να αναλάβουν τον κίνδυνο να ανοίξουν πάλι την κυκλοφορία προς τη πλατεία, όπου βρίσκεται η κύρια είσοδος στα στούντιο.

Ο «Συριακός» Ελεύθερος Στρατός (ΣΕΣ) είχε ήδη καταστρέψει τα στούντιο της ιδιωτικής αλυσίδας Αλ- Akbariya στις 27 Ιουνίου.

Ο τηλεπαρουσιαστής που απήχθηκε χθες στη Δαμασκό από τον ΣΕΣ
Το απόγευμα, ο τηλεοπτικός παρουσιαστής της συριακής τηλεόρασης Μοχάμεντ Σαΐντ (φωτογραφία), απήχθηκε στη Δαμασκό από το ΣΕΣ.
Σχετική ανάρτηση: Syria: NATO preparing vast disinformation campaign
[1] « De faux reportages sur la Syrie sont filmés au Qatar », Ria-Novosti, 19 juillet 2012.

var _wau = _wau || []; _wau.push([“small”, “wvg1ie6mi5ta”, “m3y”]);
(function() {var s=document.createElement(“script”); s.async=true;
s.src=”http://widgets.amung.us/small.js”;
document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(s);
})();

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube