REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα , Γερμανία 20 Ιουνίου 2012

Η αγωνία του (Έλληνα) τερματοφύλακα τη στιγμή του (γερμανικού) πέναλτι

Η αγωνία του (Έλληνα) τερματοφύλακα τη στιγμή του (γερμανικού) πέναλτι
Το σημερινο ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ του εγκυρου γαλλικου περιοδικου  “Le courrier international”.
γράφει ο Eric Chol

Όλοι το ξέρουμε: στο ποδόσφαιρο πάντα κερδίζει η Γερμανία, και οι Έλληνες θα πρέπει να συγκρατηθούν όταν, στις 22 Ιουνίου, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη διάσημη Mannschaft στο Γκντανσκ.

Εξάλλου, κατά την έναρξη του τουρνουά, κανείς δεν θα στοιχημάτιζε μια δραχμή για το μέλλον της ελληνικής ομάδας, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες που είχαν υποσχεθεί μια γρήγορη έξοδο από το Euro.
Πριν λίγες μέρες, ήταν βέβαιο ότι οι Ρώσοι θα τους καταβρόχθιζαν με μια γουλιά: επέστρεψαν στη Μόσχα νικημένοι. 
Οι Έλληνες αγκιστρώνονται στο Euro και έχουν κάθε πρόθεση να το αποδείξουν ξανά την Παρασκευή στο πολωνικό γήπεδο. Για να πάψουν οι σαρκασμοί και κοροϊδίες. Για να δονήσει ένα λαό που καταστράφηκε από την οικονομική κρίση και ταπεινώθηκε από τους πιστωτές του. 
Διότι, από τη Θεσσαλονίκη έως τον Πειραιά, από τη Θράκη έως τη Πελοπόννησο, κανείς δεν έχει ξεχάσει τις μικρές δολοφονικές φράσεις  που έκαναν τακτικά τα πρωτοσέλιδα στο λαϊκό γερμανικό τύπο. 
«Εκείνοι οι οποίοι αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους πρέπει να πουλήσουν τα πάντα για να πληρώσουν τους πιστωτές τους», προειδοποιούσαν ήδη το 2010 ορισμένοι Γερμανοί πολιτικοί, οι οποίοι συμβούλευαν την Ελλάδα να πουλήσει τα νησιά της η τα αρχαία γλυπτά της. Ακόμη και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν μπορούσε να συγκρατηθεί να επιτεθεί στους Έλληνες είτε για την ηλικία συνταξιοδότησης είτε για τον αριθμό των ημερών διακοπών. 
Με την εμμονή του να καταγγείλει συνεχώς το πιθάρι των Δαναΐδων της Αθήνας, το Βερολίνο καλλιέργησε μια ισχυρή ανθελληνική αίσθηση: σύμφωνα με έρευνα του τηλεοπτικού διαύλου  ZDF TV, μόνο το 31% των Γερμανών επιθυμούν τη παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ. Ήταν 41% το Νοέμβριο…
Τραυματισμένος, ο ελληνικός λαός είχε, στις 17 Ιουνίου, μια αντίδραση υπερηφάνειας μαρτυρώντας στις κάλπες την αφοσίωση του στο ενιαίο νόμισμα. 
Την Παρασκευή, η ομάδα ποδοσφαίρου θα προσπαθήσει να δημιουργήσει την έκπληξη, όπως το έπραξε το 2004 κατακτώντας το Euro έναντι όλων των προβλέψεων. 
«Η αρχαία Ελλάδα είχε δώδεκα θεούς, η σύγχρονη Ελλάδα έχει έντεκα», φώναζαν τότε οι φίλαθλοι της. 
Έντεκα θεοί, είναι το ελάχιστο για να επιτραπεί η Ελλάδα να παίξει την παράταση στη ζώνη του ευρώ. 
Eric Chol

var _wau = _wau || []; _wau.push([“small”, “wvg1ie6mi5ta”, “m3y”]);
(function() {var s=document.createElement(“script”); s.async=true;
s.src=”http://widgets.amung.us/small.js”;
document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(s);
})();

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube