Ρωσία , Συρία 7 Ιουνίου 2012

Συρία: ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε να μεσολαβήσει μια ειρηνευτική δύναμη του ΟΣΣΑ

Συρία: ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε να μεσολαβήσει μια ειρηνευτική δύναμη του ΟΣΣΑ
Το έμβλημα του ΟΣΣΑ

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν σχεδιάζει να αναπτύξει μια ειρηνευτική δύναμη στη Συρία για να αποτρέψει μια πιθανή στροφή προς έναν εμφύλιο πόλεμο [ 1 ].

Ο Πούτιν ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (ΟΣΣΑ) Νικολάι Bordyuzha, να υποβάλει πρόταση προς αυτή την κατεύθυνση.  Αυτή η ειρηνική πρωτοβουλία αντιστέκεται στην προτεινόμενη δυτική στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ.
μπλε σάπκα

Ο κ. Bordyuzha ανέφερε αμέσως ότι ο ΟΣΣΑ είναι σε θέση να αναπτύξει στη Συρία, χωρίς καθυστέρηση, μια δύναμη 20.000 καλά εκπαιδευμένων «μπλε σάπκα» (γούνινα καπέλα).

Ο ΟΣΣΑ αποτελείται από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Αρμενία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Ουζμπεκιστάν και το Τατζικιστάν.
Αυτή η δύναμη θα είχε ως αποστολή να μεσολαβήσει μεταξύ του Εθνικού Στρατού και της ένοπλης αντιπολίτευσης … και να συλλάβει τους ξένους μαχητές.
Η Μόνιμη Αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών στο Συμβούλιο Ασφαλείας Σούζαν Ράις, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο το ΝΑΤΟ να επέμβει στρατιωτικά στη Συρία, χωρίς εντολή του ΟΗΕ.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν ανέφερε αν η ειρηνευτική δύναμη του ΟΣΣΑ θα ενεργήσει υπό ή χωρίς εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας.
1 ] «Путину предлагают ввести войска в Сирию»,  Izvestia , 1 Ιουνίου 2012.

var _wau = _wau || []; _wau.push([“small”, “wvg1ie6mi5ta”, “m3y”]);
(function() {var s=document.createElement(“script”); s.async=true;
s.src=”http://widgets.amung.us/small.js”;
document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(s);
})();

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube