Παλαιστίνη , Ρωσία 20 Ιουνίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Στην Βηθλεέμ τελικά και όχι στη Ραμάλα θα γίνει η συνάντηση του Ρώσου Προέδρου με τον Μαχμούντ Αμπάς
 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΑνακοινώθηκε ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα επισκεφθεί την Παλαιστίνη στις 26 Ιουνίου.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε η συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς να πραγματοποιηθεί στη Βηθλεέμ της Δυτικής Όχθης και όχι στο προεδρικό γραφείο στη Ραμάλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε από το γραφείο τύπου του Προεδρικού Μεγάρου της Παλαιστίνης.

Το αίτημα έγινε δεκτό από την Παλαιστινιακή πλευρά.

Σύμφωνα με τους πολιτικούς παρατηρητές ο λόγος που ο Πούτιν δεν επιθυμεί να διεξαχθεί η συνάντηση είναι στη Ραμάλα είναι η αντίδραση των Παλαιστίνιων Αράβων, που ζουν στους προσφυγικούς καταυλισμούς στην πόλη, για την στήριξη που παρέχει ο Ρώσος Πρόεδρος στο συριακό καθεστώς.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι ο πληθυσμός της πόλης Βηθλεέμ, όπου θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση, αποτελείται κατά πλειοψηφία από Χριστιανούς Άραβες.

Στο επίκεντρο της συνάντησης Αμπάς-Πούτιν θα βρεθεί η διαδικασία ειρήνευσης με το Ισραήλ η οποία έχει εισέρθει σε αδιέξοδο εδώ και αρκετό διάστημα καθώς και το θέμα της κατασκευής νέων εβραϊκών εποικισμών στη Δυτική Όχθη από το Ισραήλ κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών.
TRT-ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
 Επίσημο Οργανο Προπαγανδας τουρκικού κράτους

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube