Weather Icon
Γενικά θέματα 7 Ιουνίου 2012

Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης: Το αντι-ΝΑΤΟ της Ανατολής

Κίνα: Δάνεια 10 δισ. δολ. στα μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης

Δάνεια ύψους 10 δισ. δολαρίων θα προσφέρει το Πεκίνο στα κράτη-μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, όπως δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος Χου Ζιντάο.
«Η Κίνα αποφάσισε να δώσει στα άλλα κράτη μέλη 10 δισ. δολάρια σε δάνεια», ανέφερε ο Χου σε μια ομιλία του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση. Δεν έδωσε, ωστόσο, περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα αξιοποιηθούν τα κονδύλια αυτά ή τους όρους.
Σε μια σύνοδο του Οργανισμού τον Ιούνιο του 2009, ο Χου είχε προσφέρει πιστώσεις 10 δισ. δολαρίων σε κεντρασιατικά κράτη για να τα βοηθήσει να αντιμετωπίσουν την παγκόσμια οικονομική κρίση. Ο Χου είχε πει ότι το Πεκίνο θα «συνέχιζε να προσφέρει στα κράτη-μέλη δάνεια υπό όρους». Δεν είναι σαφές εάν το ποσό είχε διατεθεί ολόκληρο και ποιες χώρες είχαν πάρει δάνεια, ούτε ποιου ύψους.
Στον Οργανισμό, ο οποίος ιδρύθηκε το 2001, μετέχουν η Κίνα, η Ρωσία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν. Η Ιράν, η Ινδία, το Πακιστάν κ.ά. κράτη συμμετέχουν στις συνόδους του, αλλά όχι ως πλήρη κράτη-μέλη.
Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ Reuters, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube