REAL TIME |

Weather Icon
Εκλογές 2012 26 Ιουνίου 2012

Ο Γιαννης Στουρνάρας υπουργός Οικονομικών

Ο Γιαννης Στουρνάρας υπουργός Οικονομικών
Ο καθηγητής Γιάννης Στουρνάρας θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών με βάση πρόταση του πρωθυπουργού στους κυβερνητικούς ετέρους, Ε. Βενιζέλο και Φώτη Κουβλη. Αν και η ΔΗΜΑΡ είχε ταχθεί υπέρ τηνς υποψηφιότητας Γιαννίτση οι άλλοι δυο αρχηγοί κατέληξαν στον πρώην υπουργό Ανάπτυξης της κυβέρνησης Πικραμμένου.
 Ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς επέλεξε και προτείνει στους κκ. Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη τον καθηγητή κ. Γιάννη Στουρνάρα για τη θέση του υπουργού Οικονομικών. Η πρόταση του κ. Σαμαρά έχει ήδη τη σύμφωνη γνώμη των άλλων δύο αρχηγών και η ανακοίνωση αναμένεται στις 7:30 μ.μ. έπειτα από συνάντηση των τριών.
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε ήδη τηλεφωνικά με τον κ. Στουρνάρα και του ανακοίνωσε ότι θα είναι ο επόμενος υπουργός Οικονομικών.  
Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού
Με απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά ,υπουργός Οικονομικών ορίζεται ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, κ. Ιωάννης Στουρνάρας.
Βιογραφικό
 Γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (1986-1989), ειδικός σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (1989-1994), τακτικό μέλος της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1994-2000), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας κ.ά. Από το 1989 διδάσκει στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι γενικός επιστημονικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.
Στις 17 Μαΐου 2012, κατά τον διορισμό της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ανέλαβε το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας μέχρι τη διενέργεια εκλογών στις 17 Ιουνίου 2012.[2]

Πηγή

var _wau = _wau || []; _wau.push([“small”, “wvg1ie6mi5ta”, “m3y”]);
(function() {var s=document.createElement(“script”); s.async=true;
s.src=”http://widgets.amung.us/small.js”;
document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(s);
})();

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube