Weather Icon

ΤΟ ΟΧΙ ΤΗΣ ΒΑΓΔΑΤΗΣ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Οι νόμοι δεσμεύουν τις κινήσεις της περιφερειακής διοίκησης

Προειδοποίηση της κεντρικής διοίκησης του Ιράκ για επικείμενη συμφωνία πετρελαίου ανάμεσα στην Τουρκία και στην περιφερειακή διοίκηση στα Βόρεια του Ιράκ.
«Δεν είναι δυνατή η επίτευξης παρόμοιας συμφωνίας με ξένες χώρες»χωρίς την έγκριση της Βαγδάτης, σημειώθηκε στη προειδοποίηση της κυβέρνησης .

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού του Ιράκ Νουρί Αλ Μαλικι , σημειώθηκε … «οι σχέσεις ανάμεσα στην κεντρική διοίκηση και στην περιφερειακή διοίκηση στα Βόρεια του Ιράκ είναι δεσμευτικές και λειτουργούν βάση των νόμων και σύμφωνα με το σύνταγμα».

Η ανακοίνωσης συμπίπτει ακριβώς μία μέρα μετά την ανακοίνωση σύναψης συμφωνίας ανάμεσα στην Τουρκία και στην περιφερειακή διοίκηση και δημιουργεί ευκαιρία στο θέμα εξαγωγής πετρελαίου στις παγκόσμιες αγορές. ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-TRT

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube