REAL TIME |

Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 3 Μαΐου 2012

Ετοιμος να δεχθεί την Τιμοσένκο στη Ρωσία ο Πούτιν

Ετοιμος να δεχθεί την Τιμοσένκο στη Ρωσία ο Πούτιν

Έτοιμος να δεχθεί την Γιούλια Τιμοσένκο στη Ρωσία ώστε να υποβληθεί η Ουκρανή αντιφρονούσα σε θεραπεία, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Αν η Γιούλια (Τιμοσένκο) το θεωρεί αυτό εφικτό και εφόσον συμφωνούν και οι αρχές της Ουκρανίας, με χαρά μας θα δεχτούμε τη Γιούλια Τιμοσένκο για να υποβληθεί σε θεραπεία», δήλωσε, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.Χαρακτήρισε επίσης «εκτός τόπου και χρόνου» τις απειλές πολιτικού μποϊκοτάζ της ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του Euro 2012 λόγω της φυλάκισης της Ουκρανής ηγέτιδας της αντιπολίτευσης.
Αλλά και το Κίεβο έκρινε σήμερα «καταστροφικές» τις προσπάθειες να «πολιτικοποιηθεί» το Euro-2012, αφότου αρκετοί Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους να μποϋκοτάρουν το πρωτάθλημα λόγω της φυλάκισης της Τιμοσένκο.
«Το Υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί καταστροφικές τις προσπάθειες να πολιτικοποιηθούν τα αθλητικά γεγονότα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ουκρανική διπλωματία.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Reuters

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube