Weather Icon
Γενικά θέματα 15 Μαΐου 2012

Η Κύπρος είναι πρόβλημα εθνικής ασφαλείας

«Η ΚΥΠΡΙΑΚΗΚυβέρνηση και η Ελλάδα επαναλαμβάνουν ότι θα πρέπει να αποχωρήσει ο τουρκικός Στρατός και οι έποικοι από το νησί και να καταργηθούν οι εγγυήσεις. Με άλλα λόγια Ελληνοκύπριοι και Ελλάδα επιδιώκουν τον τερματισμό των εγγυήσεων και των δεσμών της Τουρκίας με το νησί. Γιατί; Η απάντηση είναι εύκολη και μπορεί να εξηγηθεί με τα γεγονότα του παρελθόντος.

Η ε/κ ηγεσία και η Ελλάδα είναι αυτές που σχεδίασαν και εφάρμοσαν τη γενοκτονία κατά των Τ/κ. Υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που μαρτυρούν ότι στις 25 Δεκεμβρίου 1963 οι Ε/κ είχαν σχεδιάσει ένοπλη επίθεση κατά των Τ/κ για να τους εξοντώσουν.Το σχέδιο “Ακρίτας” έχει δημοσιευτεί στον ε/κ Τύπο και άτομα που έλαβαν μέρος στη σχεδιαζόμενη γενοκτονία αποκάλυψαν τα της εκπαίδευσής τους. Όλα αυτά δημοσιεύτηκαν
στον ε/κ Τύπο. Θύματα της γενοκτονίας ήταν μωρά 4 μόλις μηνών μέχρι γέροι 90 ετών. Απόδειξη οι ομαδικοί τάφοι σε πολλές περιοχές. 

Κανείς δεν δικαιούται να καταδικάσει τους Τ/κ να ξαναζήσουν το ίδιο μαρτύριο. Δεν πρόκειται οι Τ/κ να θέσουν σε κίνδυνο της ασφάλειά τους πιστεύοντας σε υποσχέσεις και ωραία λόγια. Δεν πρόκειται να ρισκάρουν και να θυσιάσουν το μέλλον τους και την εθνική τους ασφάλεια στο βωμό των λέξεων “ειρήνη, λύση, συμφωνία”.  
Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η ε/κ πλευρά δεν θα επιχειρήσει να επαναλάβει όλα όσα διέπραξε στο παρελθόν.  
Πολλές φορές έχει καταπατήσει τις συμφωνίες που υπέγραψε και έχει ξεχάσει τις υποσχέσεις που εδωσε. Άρα δεν μπορούμε να βασιστούμε στις υποσχέσεις και τις υπογραφές των Ε/κ και ως εκ τούτου
δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε την ασφάλεια που απολαμβάνουμε σήμερα.  
Οι Ε/κ, εκτός του ότι προσπαθούν να εξοντώσουν τους Τ/κ, απειλούν και την ασφάλεια της Τουρκίας. Προσπαθούν να θέσουν υπό την κυριαρχία τους το σύνολο της Κύπρου και να περιορίσουν την ασφάλεια της Τουρκίας στη Μεσόγειο. Είναι απαράδεκτοι οι στόχοι αυτοί των Ε/κ. Οι προσπάθειες να θέσουν σε ρίσκο την ασφάλεια της Τουρκίας και του τ/κ λαού εν ονόματι μιας δήθεν δίκαιης και βιώσιμης λύσης δεν μπορούν να αποδοθούν ως ενέργειες καλής θέλησης.  
Το Κυπριακό είναι πρόβλημα εθνικής ασφάλειας για την Τουρκία και τον τ/κ λαό και για το λόγο αυτό κάθε προσέγγιση για επίλυσή του θα πρέπει να επικεντρώνεται στο θέμα ασφάλεια».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube