Weather Icon

O Ιρακινο-Κούρδος ηγέτης Μπαρζανί κατηγορεί ότι ο Μαλίκι προετοιμάσει δικτατορία

O Ιρακινο-Κούρδος ηγέτης Μπαρζανί κατηγορεί ότι ο Μαλίκι προετοιμάσει δικτατορία

Ο Ιρακινός Κούρδος ηγέτης Μασούντ Μπαρζανί κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Νούρι αλ Μαλίκι για μονοπώληση της εξουσίας και ότι προετοιμάσει μια επιστροφή στη δικτατορία, σε μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Κυριακή από την παναραβική εφημερίδα Al Hayat.

«Το Ιράκ κινείται προς μια καταστροφή, την επιστροφή στη δικτατορία», δήλωσε ο Μπαρζανί, χαρακτηρίζοντάς «απαράδεκτο» το μονοπώλιο της εξουσίας από τον Μαλίκι ο οποίος είναι ταυτόχρονα πρωθυπουργός, «υπουργός Άμυνας, υπουργός Εσωτερικών, αρχηγός των υπηρεσιών πληροφοριών, και αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων».
Ο Κούρδος ηγέτης, ο οποίος έγινε δεκτός την Τετάρτη στο Λευκό Οίκο, πρόσθεσε ότι θα καλέσει, με την επιστροφή του στο Ερμπίλ, συνεδρίαση «όλων» των ηγετών του Ιράκ για να «σώσει το Ιράκ», που βρίσκεται σε πολιτική κρίση που επιδεινώνεται από το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε το Δεκέμβριο κατά του σουνιτικού αντιπρόεδρου Τάρεκ αλ Χασεμί, ο οποίος κατηγορείται ως επικεφαλής μιας συμμορίας δολοφόνων.
Η συνάντηση θα πρέπει να δώσει «ριζικές λύσεις, σύμφωνα με ακριβές χρονοδιάγραμμα για τον τερματισμό της κρίσης», πρόσθεσε, προειδοποιώντας ότι αν η συνάντηση δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί, «θα πάρουμε μια νέα απόφαση», που αναφέρεται σε πιθανή διαίρεση του Κουρδιστάν. 
«Δεν πρόκειται για εκβιασμό ή απειλή. Είμαι σοβαρός, θα επιστρέψω στον κουρδικό λαό για να πάρω τη γνώμη του με δημοψήφισμα».
«Όποια και αν είναι η τιμή, εμείς δεν θα αποδεχτούμε ποτέ την επιστροφή στη δικτατορία στο Ιράκ», πρόσθεσε, αναφερόμενος στον Σαντάμ Χουσεΐν, που τόσο επικρίθηκε από τους Κούρδους του Ιράκ.

var _wau = _wau || []; _wau.push([“small”, “wvg1ie6mi5ta”, “m3y”]);
(function() {var s=document.createElement(“script”); s.async=true;
s.src=”http://widgets.amung.us/small.js”;
document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(s);
})();

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube