Γενικά θέματα 18 Απριλίου 2012

Η Ε.Ο.Τ.Δ.Θ συναντήθηκε με τον συμπρόεδρο της Ομάδας Inter-Παραδοσιακών Μειονοτήτων Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, François Alfonsi

Η Ε.Ο.Τ.Δ.Θ συναντήθηκε με τον συμπρόεδρο της Ομάδας Inter-Παραδοσιακών Μειονοτήτων Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, François Alfonsi

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία “Τούρκων Δυτικής Θράκης” (Ε.Ο.Τ.Δ.Θ), πραγματοποίησε την 11 Απριλίου 2012 επίσκεψη εργασίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Τ.Δ.Θ Χαλήτ Χαμπίπογλου και ο Γενικός Διευθυντής της Ε.Ο.Τ.Δ.Θ Κ. Ενγκίν Σόϊγιλμαζ, συναντήθηκαν με τον συμπρόεδρο της Ομάδας Inter Παραδοσιακών Μειονοτήτων, Εθνικών Ομάδων και Γλωσσών, François Alfonsi (Γαλλία).

Στη συνάντηση, ο Πρόεδρος Χαμπίπογλου, αφού τόνισε ότι, το τελευταίο διάστημα, οι επιθέσεις μίσους κατά της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης έχουν πληθαίνει, ανέφερε τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Μάρτιο του 2012 στην “Τουρκική Ένωση Ξάνθης” και στο Μπεκτασδικο μαυσωλείο στη συνοικία “Ασαγί Μαχαλλέ” της Ξάνθης. Ο Πρόεδρος Χαμπίπογλου τόνισε ότι, με την εξάπλωση του εθνικισμού και τις επιθέσεις μίσους του τελευταίου διαστήματος, αυξήθηκαν οι ανησυχίες του για το γεγονός, ότι η σωματική ακεραιότητα των “Τούρκων της Μειονότητας της Δυτικής Θράκης” κινδυνεύει.

Ο Πρόεδρος Χαμπίπογλου στη συνάντηση τόνισε, ότι η Ελλάδα, πέραν του οικονομικού, έχει και άλλα, δομικού είδους προβλήματα σε πολλές πτυχές, και πως το βασικότερο πρόβλημα της είναι η σκοπιά με την οποία βλέπει τα ζητήματα. Ο Πρόεδρος Χαμπίπογλου, αφού ανέφερε ότι τα μειονοτικά προβλήματα, αποτελούν κοινό πρόβλημα της Ευρώπης, είπε πως εξ΄αυοτύ και πρέπει να βρεθούν λύσεις για τα μειονοτικά προβλήματα, με την κοινή προσπάθεια των χωρών μελών στη βάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο συμπρόεδρος της Ομάδας -Inter François Alfonsi ανέφερε, ότι επειδή τα μειονοτικά προβλήματα αποτελούν με τη γενική έννοια, μέρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να θεσπίσει έναν μηχανισμό που θα ασχολείται με τα προβλήματα των μειονοτήτων των χωρών μελών.
https://www.abttf.org

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube