Γενικά θέματα 4 Απριλίου 2012

Στ. Δήμας: «Η Τουρκία πρέπει να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις της»

Με ενιαία φωνή οφείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση να απαντά στις απειλές της Άγκυρας ότι θα διακόψει τις σχέσεις της με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επί κυπριακής προεδρίας, τονίζει η Αθήνα.
Σε συνέντευξη στο ΚΥΠΕ, ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στη Λευκωσία, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Σταύρος Δήμας επισήμανε ότι τον Δεκέμβριο υιοθετήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πολύ αυστηρά συμπεράσματα για τη συμπεριφορά της Τουρκίας.
Ο κ. Δήμας, ο οποίος θα συνοδεύει τον Έλληνα πρωθυπουργό στην επίσκεψη στην Κύπρο, τόνισε ότι «η Ευρώπη δεν πρόκειται να κάνει έκπτωση σε αξίες και η Τουρκία πρέπει να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις της έναντι του συνόλου των 27».
Για τις τουρκικές απειλές για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ ο Σταύρος Δήμας είπε ότι «η Άγκυρα κινείται εκτός του πλαισίου του διεθνούς δικαίου και είναι απομονωμένη». Διαβεβαίωσε ότι η Αθήνα στέκεται στο πλευρό του κυπριακού λαού και θα αξιοποιήσει, σε συνεργασία με τη Λευκωσία, τις νέες ευκαιρίες που διαμορφώνονται μετά τον εντοπισμό υδρογονανθράκων.
Για το Κυπριακό, ο κ. Δήμας εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της Αθήνας για τη στασιμότητα που παρατηρείται. Η Ελλάδα, είπε, δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για λύση του Κυπριακού και τη δικαίωση του κυπριακού λαού, μέχρι να φύγει και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube