Weather Icon
Αλβανία , Γενικά θέματα 5 Απριλίου 2012

Επίσκεψη Σ. Μπερίσα στην Τουρκία

Την ευγνωμοσύνη του για την πλήρη στήριξη της Τουρκίας στην ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ εξέφρασε στον Τούρκο πρόεδρο, Αμπντουλάχ Γκιουλ ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην τουρκική πρωτεύουσα. Ο κ. Μπερίσα «εξέφρασε ευγνωμοσύνη και για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει η Αγκυρα στη διαδικασία διεθνούς αναγνώρισης του Κοσόβου», όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της αλβανικής κυβέρνησης.


Ο Αλβανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην «εξαιρετική συνεργασία και την πολύτιμη βοήθεια της Τουρκίας στον τομέα της άμυνας, στις εμπορικές ανταλλαγές και στις τουρκικές επενδύσεις». Σύμφωνα με τον κ. Μπερίσα «οι επενδύσεις αυτές τα τελευταία πέντε χρόνια αυξήθηκαν κατά έξι φορές».

Ο Τούρκος πρόεδρος από την πλευρά του υποσχέθηκε πλήρη στήριξη της ‘Αγκυρας προς την Αλβανία και στο μέλλον σε όλους τους τομείς και εξέφρασε ικανοποίηση για τα βήματα της χώρας προς την ανάπτυξη και την ευρωπαϊκή προοπτική της. Ο Αλβανός πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις το βράδυ με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αύριο θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και τον πρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Τσεμίλ Τσιτσέκ.
http://www.express.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube