Weather Icon

“Να φύγουν οι μετανάστες απ’την Ελλάδα”

Άπαντες αποδέχονται ότι το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα συνιστά πρόβλημα το οποίο έχει λάβει κολοσσιαίες διαστάσεις και θεωρείται βέβαιο ότι θα βρεθεί ψηλά στην ατζέντα των εκλογών.Το “γιατί;” δεν είναι τυχαίο και αποδεικνύεται ξεκάθαρα από τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Kάπα Research για λογαριασμό του “Βήματος της Κυριακής”.Συντριπτικό είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που θεωρεί επικίνδυνους τους μετανάστες και προτιμά να φύγουν όλοι απ’ την Ελλάδα.

Τα ποσοστά είναι εύγλωττα, αν όχι εκκωφαντικά:

Το 83,4% των ερωτηθέντων κρίνει ως πολύ σημαντικό πρόβλημα τη λαθρομετανάστευση στη χώρα μας, ενώ “αρκετά σημαντικό” το θεωρεί το 14%.

Σταδιακή απομάκρυνση όλων των μεταναστών που βρίσκονται ήδη στη χώρα μας ζητεί το 48,3% ερωτηθέντων, όταν πριν από 3 χρόνια, σε αντίστοιχη δημοσκόπηση, το ποσοστό αυτό βρισκόταν στο 19,5%.

Το 39,6% ζητεί αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα. Το 2009 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 53,1%.

Ένταξη στην ελληνική κοινωνία με διατήρηση της ιδιαίτερης ταυτότητας των μεταναστών ζητεί το 7,2%, ενώ το ποσοστό προ τριετίας ήταν 17,1%.

Αφομοίωση των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία ζητάει μόνο το 4,2%- πριν από 3 χρόνια ήταν 9,1%.

Επίσης, το 79,3% (65,3% το 2009) νιώθει ότι κινδυνεύει από τους μετανάστες, ενώ το 90% (75% το 2009) θεωρεί ότι η αύξηση της εγκληματικότητας οφείλεται στους μετανάστες.

Το 54,7% θεωρεί αναγκαία τα κέντρα φιλοξενίας, ενώ το 87,8% αντιμετωπίζει θετικά το πιστοποιητικό υγείας για τους μετανάστες ως απαραίτητη προϋπόθεση για εργασία.

Η έρευνα διεξήχθη μετά την έναρξη των επιχειρήσεων- «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας, ωστόσο, ένας στους τρεις (30,2%) θεωρεί πως τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση (επιχειρήσεις «εκκαθάρισης» και κέντρα φιλοξενίας) δεν θα είναι αποτελεσματικά.

Το 61,7%, πάντως, κρίνει ότι οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ με εκτεταμένους ελέγχους και συλλήψεις μεταναστών κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

* Η δημοσκόπηση ήταν πανελλαδική, με αναλογική κατανομή στις 13 περιφέρειες της χώρας. Συμμετείχαν 1.610 άτομα.
http://www.nooz.gr/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube