Weather Icon

Δεν αναγνωρίζουμε «Μακεδονία»

Τα κόμματα εξουσίας της Αυστραλίας -Εργατικοί και Φιλελεύθεροι- παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια με το «Μακεδονικό». Ψηφοθήρες υπουργοί και βουλευτές του Εργατικού Κόμματος και, αντίστοιχα, στελέχη του Συνασπισμού επενδύουν στη χρονίζουσα εκκρεμότητα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελλάδας, με κίνδυνο να προκαλέσουν ανάφλεξη των τεταμένων σχέσεων της ελληνικής κοινότητας με την κοινότητα των πολιτών της ΠΓΔΜ.

Οι ψηφοθήρες υπουργοί και βουλευτές του Εργατικού Κόμματος υπόσχονται στους ψηφοφόρους τους-πολίτες της ΠΓΔΜ, αλλαγή της πολιτικής της κυβέρνησης Γκίλαρντ στο «Μακεδονικό» για να εξασφαλίσουν την ψήφο τους στις προσεχείς κρίσιμες εθνικές εκλογές.

 Ο «Νέος Κόσμος» πληροφορείται ότι το κέντρο της ψηφοθηρικής εκστρατείας των Εργατικών βρίσκεται στη Νέα Νότια Ουαλία με «δορυφόρους» στη Βικτωρία. Το κέντρο της ψηφοθηρικής εκστρατείας του Συνασπισμού βρίσκεται στη Δυτική Αυστραλία με «δορυφόρους» στη Νέα Νότια Ουαλία.

Η κοινή στρατηγική των ψηφοθηρών πολιτικών, μελών των κομμάτων εξουσίας, είναι η διασπορά φημών, περί δήθεν επικείμενης αλλαγής της πολιτικής της κυβέρνησης Γκίλαρντ στο «Μακεδονικό» ή περί αναγνώρισης της ΠΓΔ με το συνταγματικό όνομά της, αν κερδίσει ο Συνασπισμός τις εθνικές εκλογές του 2013.

Η τρίτη δύναμη στο παιχνίδι της παραπληροφόρησης είναι τα όργανα προπαγάνδας της ΠΓΔΜ, που με αφορμή την κατάργηση από τη δημόσια διοίκηση του περιγραφικού «Σλαβομακεδόνες» διαδίδουν ότι επίκειται αναγνώριση του κρατιδίου τους από την Αυστραλία με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Το Υπουργείο Εξωτερικών, από το οποίο ζητήσαμε επίσημη πληροφόρηση για την πολιτική της Αυστραλίας για το «Μακεδονικό», απέρριψε κατηγορηματικά τη φημολογία περί επικείμενης αναγνώρισης της ΠΓΔΜ με το συνταγματικό όνομά της.

Εκπρόσωπος του αυστραλιανού ΥΠΕΞ δήλωσε σχετικά: «Δεν υπάρχει σχέδιο της κυβέρνησης της Αυστραλίας να αναγνωρίσει την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας με το συνταγματικό όνομά της.Η πολιτική της Αυστραλίας στο θέμα της ονομασίας (της ΠΓΔΜ) παραμένει η ίδια. Η Αυστραλία εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την ονομασία «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας σε όλες τις μονομερείς και πολυμερείς συναλλαγές, εν αναμονή αμοιβαίας λύσης του προβλήματος της ονομασίας από τις κυβερνήσεις των Σκοπίων και της Αθήνας».

Η εκπρόσωπος του αυστραλιανού Υπουργείου Εξωτερικών απαντά με σαφήνεια στην ψηφοθηρική φημολογία και στον ευσεβή πόθο του μηχανισμού προπαγάνδας της ΠΓΔΜ.

Ο «Νέος Κόσμος» αντιλαμβάνεται, ότι η ψηφοθηρική φημολογία έχει θορυβήσει τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων, που δεν θέλουν, επ’ ουδενί, να συγκρουστούν με την ελληνική παροικία.
Ιδιαίτερα το Εργατικό Κόμμα που, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, βρίσκεται σε δεινή θέση, δεν είναι διατεθειμένο να διακινδυνεύσει ούτε μία ψήφο, προκαλώντας τους Ελληνοαυστραλούς ψηφοφόρους με βιαστικές αποφάσεις στο «Μακεδονικό».

Η κυβέρνηση Γκίλαρντ είναι ενήμερη της δυσαρέσκειας της ομογένειας από την πρόσφατη απόφασή της να ακυρώσει το περιγραφικό «Σλαβομακεδόνες» και δεν θα διακινδυνεύσει περαιτέρω ένταση της σχέσης της με τον Ελληνισμό.

Την αξία της ψήφου των Ελληνοαυστραλών εκτιμά και η ηγεσία του Συνασπισμού και, σύμφωνα με πηγές μας, «δεν πρόκειται να ανεχθεί ενέργειες μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας, που θα ταράξουν τις καλές σχέσεις του με την ομογένεια».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube