Weather Icon

Επίθεση με βόμβα μολότοφ στην πρεσβεία της ΠΓΔΜ στην Πρίστινα

Βόμβα μολότοφ πέταξαν χθες το βράδυ άγνωστοι στην πρεσβεία της ΠΓΔΜ στην Πρίστινα, από την οποία προκλήθηκαν υλικές ζημιές.Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις άγνωστοι, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, πέταξαν τη βόμβα μολότοφ και, εν συνεχεία, τράπηκαν σε φυγή. Από τη ρίψη της βόμβας μολότοφ προκλήθηκε φωτιά που σβήστηκε άμεσα, έπειτα από σχετική επέμβαση.Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ καταδίκασε έντονα την επίθεση αυτή στην πρεσβεία της χώρας στο Κόσοβο
.
«Δεδομένου ότι αυτό είναι ένα ακόμη σοβαρό περιστατικό, το ΥΠΕΞ αναμένει από τις αρχές του Κοσόβου να το καταδικάσουν ρητά και κατηγορηματικά και να προχωρήσουν στον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών και στην απόδοση ευθυνών», αναφέρεται ακόμη σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ.Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση στην πρεσβεία της ΠΓΔΜ στην Πρίστινα, το τελευταίο διάστημα.Την περασμένη εβδομάδα, άγνωστοι πέταξαν πέτρες στο χώρο της πρεσβείας της ΠΓΔΜ, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

Εικάζεται ότι οι επιθέσεις αυτές έγιναν ως αντίδραση για τη δολοφονία δύο νεαρών Αλβανών από Σλαβομακεδόνα αστυνομικό, πριν από περίπου είκοσι ημέρες, στην πόλη Γκόστιβαρ της ΠΓΔΜ, γεγονός που πυροδότησε διεθνοτική ένταση στην ΠΓΔΜ και πολλά μικροεπεισόδια μεταξύ νεαρών κυρίως Σλαβομακεδόνων και Αλβανών.

Μικρές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας έγιναν τις περασμένες ημέρες και στην Αλβανία. Μάλιστα στην πόλη Μπουρέλι της Αλβανίας, διαδηλωτές είχαν κάψει σημαία της ΠΓΔΜ.

Μόλις χθες, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι και της Αλβανίας Έντμοντ Χατζηνάστο, κατά τη συνάντηση που είχαν στα Σκόπια, καταδίκασαν οποιαδήποτε επεισόδια που βλάπτουν τις σχέσεις των δύο χωρών.
www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube