Γενικά θέματα 21 Μαρτίου 2012

ΗΠΑ: Σε “μαύρη” λίστα η Τουρκία

ΗΠΑ: Σε  μαύρη  λίστα η Τουρκία

Στην ετήσια λίστα της αμερικανικής κυβέρνησης με τους χειρότερους παραβάτες των θρησκευτικών δικαιωμάτων περιλαμβάνεται η Τουρκία, όπως μεταδίδει το Associated Press.


Στην έκθεση της Επιτροπής Διεθνούς Θρησκευτικής Ελευθερίας της αμερικανικής κυβέρνησης που πρόκειται να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα αλλά βρέθηκε στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων μια μέρα νωρίτερα, η Τουρκία κατηγορείται για “συστηματικούς και σοκαριστικούς περιορισμούς” στην θρησκευτική ελευθερία.

Ο Τούρκος πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον, Μαμίκ Ταν, απέρριψε τις δράσεις της επιτροπής ως αδικαιολόγητες ενώ η έκθεση έρχεται σε αντίθεση με την αξιολόγηση της Τουρκίας από το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών που – δια στόματος μάλιστα της Χίλαρι Κλίντον πέρυσι – επαίνεσε την Τουρκία για την “λήψη σοβαρών μέτρων βελτίωσης του κλίματος της θρησκευτικής ανεκτικότητας”.

Όπως σημειώνεται, η Τουρκία ως μέλος του ΝΑΤΟ ξεχωρίζει από τις άλλες χώρες που αναφέρονται ως παραβάτες από την Επιτροπή ενώ θεωρείται απίθανο να έχει επιπτώσεις από την μεριά της αμερικανικής κυβέρνησης.
http://www.megatv.com/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube