Weather Icon
Γενικά θέματα 3 Μαρτίου 2012

Νέο κύμα διαδηλώσεων φοβάται ο Πούτιν

Δεκάδες χιλιάδες ρώσοι ακτιβιστές εκπαιδεύονται για εκλογικοί παρατηρητές

Αυστηρή προειδοποίηση προς τους αντιπάλους του να μην πραγματοποιήσουν μη εγκεκριμένες διαδηλώσεις μετά τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής απηύθυνε χθες ο Βλαντίμιρ Πούτιν, δείχνοντας ακριβώς πόσο τον ανησυχεί αυτή η προοπτική.
Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός που θέλει να ξαναγίνει Πρόεδρος υποστήριξε ότι οι εχθροί του «αναζητούν ανάμεσα σε γνωστές προσωπικότητες κάποιο εξιλαστήριο θύμα», ότι δηλαδή είναι πιθανό να σκοτώσουν κάποιο γνωστό πρόσωπο της αντιπολίτευσης ώστε να τροφοδοτήσουν λαϊκή οργή εναντίον της κυβέρνησης…
Ομως έπειτα από δύο δεκαετίες αχαλίνωτου καπιταλισμού τα θεμέλια μιας κοινωνίας των πολιτών μοιάζει να έχουν πια μπει για τα καλά στη Ρωσία. Δεκάδες χιλιάδες ακτιβιστές εκπαιδεύονται επί του παρόντος ώστε να λειτουργήσουν την Κυριακή ως εκλογικοί παρατηρητές. Ακόμα και μεταξύ των σταρ της Ρωσίας, που στήριζαν άλλοτε τυφλά το Κρεμλίνο, πολλοί είναι αυτοί που συμμετέχουν πλέον στις διογκούμενες διαδηλώσεις κατά της νοθείας στις κοινοβουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου και της επιστροφής του Πούτιν στον προεδρικό θώκο.
 Τηλεοπτικές περσόνες όπως το ζευγάρι κωμικών Μιχαήλ Σατς και Τατιάνα Λαζάρεβα, λαοφιλείς συγγραφείς όπως ο Μπόρις Ακούνιν, ροκ σταρ όπως ο Γιούρι Σέβτσκουκ, γνωστοί δημοσιογράφοι όπως ο Λεονίντ Παρφένοφ και η Ολγκα Ρομάνοβα, ακόμα και κοσμικές νεαρές όπως η Ξένια Σόμπτσακ, γίνονται οι φωνές και τα πρόσωπα μιας δημιουργικής εκστρατείας που αξιώνει δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις.
ΝΕΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube