Weather Icon

ΠΓΔΜ: Αντίδραση του ΥΠΕΞ για το κάψιμο σημαίας της χώρας

To υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ καταδίκασε έντονα το σημερινό περιστατικό με το κάψιμο της σημαίας της ΠΓΔΜ, στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην αλβανική πόλη Μπουρέλι και τα προσβλητικά κατά της χώρας συνθήματα που ακούστηκαν σε άλλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην πρεσβεία της ΠΓΔΜ, στα Τίρανα.


«Τέτοιου είδους επεισόδια, τα οποία συνοδεύονται από συνθήματα μισαλλοδοξίας, δεν συνάδουν με τις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Αλβανίας και την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο λαών» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

«Αναμένουμε από την αλβανική κυβέρνηση, στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας, να καταδικάσει τα επεισόδια αυτά και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον εντοπισμό των δραστών και για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον» προστίθεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ.

Οι διαμαρτυρίες αυτές στην Αλβανία πραγματοποιήθηκαν για τη δολοφονία δύο νεαρών Αλβανών από Σλαβομακεδόνα αστυνομικό στην πόλη Γκόστιβαρ της ΠΓΔΜ, πριν από δύο εβδομάδες, καθώς και για περιστατικό με ξυλοδαρμό Αλβανών μαθητών στα Σκόπια, μέσα σε λεωφορείο, πριν από μία εβδομάδα.
http://www.express.gr/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube