Weather Icon

Ερντογάν ο Μεγαλοπρεπής Κουρδοκτόνος: επίσημη στέψη στις 17 Μαρτίου στο Μπόχουμ

Ερντογάν ο Μεγαλοπρεπής Κουρδοκτόνος: επίσημη στέψη στις 17 Μαρτίου στο Μπόχουμ

Ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κέρδισε το Βραβείο «Der Steiger» (Η μετώπη), που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του γερμανικού κρατιδίου Ρήνου-Ρουρ παρά τη φυλάκιση περίπου 100 δημοσιογράφων από το καθεστώς το οποίο έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Την στιγμή που το καθεστώς του ΑΚΡ συνεχίζει να φυλακίζει όσους επικρίνουν την κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων των Κούρδων, με τα πιο κατασταλτικά μέσα, το κρατίδιο του Ρουρ (Ruhrgebiet στα γερμανικά) θα απονεμήσει το Βραβείο «Der Steiger» στον Τούρκο πρωθυπουργό για «τις προσπάθειες του για την ανάπτυξη της δημοκρατίας στη χώρα του».

Ένα βραβείο που ενθαρρύνει τη καταστολή

Αυτό το βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο σε άτομα που έχουν δείξει ιδιαίτερη δραστηριότητα στους τομείς της «ανοχής», «της φιλανθρωπίας», «της μουσικής», «του κινηματογράφου», «των μέσων ενημέρωσης» , «των σπορ», «του περιβάλλοντος» και «της ένταξης στην ΕΕ», ενώ το καθεστώς Ερντογάν καταπιέζει ανελέητα όλες αυτές τις αξίες. 

Ο Ερντογάν θα λάβει το βραβείο του στις 17 Μαρτίου στο Μπόχουμ σε μια τελετή κατά τη διάρκεια της οποίας  θα εκφωνήσει ομιλία στην τιμή του ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ

Η επιβράβευση του Τούρκου πρωθυπουργού, στην πιο κατασταλτική περίοδο της διακυβέρνησης του, θα ενθαρρύνει την φασιστοποιήση του καθεστώτος, όχι πάντως την εξέλιξη προς μια  «ανεκτική» δημοκρατία, ιδιαίτερα όταν μια κυβέρνηση χαρακτηρίζει την τέχνη και την ποίηση ως «τρομοκρατίας». (Δείτε: Τουρκία: Ο Οτσαλάν τερματοφύλακας της Εργκένεκον)

 
Πάνω από 40 νέες συλλήψεις από τις οποίες τρεις δημοσιογράφοι 
Με την υποστήριξη και την ενθάρρυνση της Δύσης, η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο την Τετάρτη 6 Μαρτίου σε δεκάδες διευθύνσεις μεταξύ άλλων στα γραφεία του κύριου κουρδικού κόμματος BDP και του πρακτορείου ειδήσεων Diha στα Άδανα, συλλαμβάνοντας πάνω από 40 άτομα. Ανάμεσα τους τρεις δημοσιογράφοι του κουρδικού πρακτορείου που είναι στο στόχαστρο της κυβέρνησης.  
Το καθεστώς του Ερντογάν έχει μετατρέψει τη χώρα του στην μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου για τους δημοσιογράφους, με 105 φυλακίσεις, μεταξύ των οποίων 29 ανταποκριτές του Diha.  
Ρεκόρ παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην κουρδική περιοχή
Σύμφωνα με τη τελευταία έκθεση του Συνδέσμου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (IHD), περισσότερα από 29.360 παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγράφηκαν το 2011 στην κουρδική περιοχή μόνο, έναντι 23.573 το 2010, και 20.720 το 2009. 
6.306 άνθρωποι συνελήφθησαν και 1.917 από αυτούς φυλακίστηκαν για πολιτικούς λόγους κατά τη διάρκεια του έτους 2011, παρατηρεί η έκθεση που αναφέρει επίσης 1.555 περιπτώσεις βασανιστηρίων και κακομεταχείρισης ενώ για το 2010 οι συλλήψεις ήταν  2.788, οι φυλακίσεις 747 και οι περιπτώσεις βασανιστηρίων και κακών μεταχειρίσεων επίσης 747. 
Η Τουρκία του βραβευμένου Ερντογάν αποτελεί την μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου για εκλεγμένους αξιωματούχους με τον αριθμό ρεκόρ των 140 αιρετών φυλακισμένων, ανάμεσα τους 31 δημάρχους του κουρδικού  κόμματος, 8 βουλευτές του τουρκικού Κοινοβουλίου χωρίς να αναφέρουμε τα 2.300 παιδιά, 500 φοιτητές, 40 δικηγόρους, και περίπου 40 συνδικαλιστές.

Πηγή

var _wau = _wau || []; _wau.push([“small”, “wvg1ie6mi5ta”, “m3y”]);
(function() {var s=document.createElement(“script”); s.async=true;
s.src=”http://widgets.amung.us/small.js”;
document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(s);
})();

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube