Weather Icon
Cyberwar , Cyberwar 3 Φεβρουαρίου 2012

Anonymous: “Το www.ministryofjustice.gr είναι απλά ένα παράδειγμα του τί είμαστε ικανοί να κάνουμε!”

Anonymous: “Το www.ministryofjustice.gr είναι απλά ένα παράδειγμα του τί είμαστε ικανοί να κάνουμε!”

Σημείωση SecNews: Η ιστοσελίδα μέχρι αυτή την στιγμή βρίσκεται εκτός λειτουργίας ενώ οι αρμόδιοι διαχειριστές δεν φαίνεται να έχουν κατορθώσει να την επαναφέρουν. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 3.30 ώρα Ελλάδος τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με ηλεκτρονικό μήνυμα που έλαβε το SecNews.
Είναι σαφές απο το μήνυμα μελών των Anonymous ότι διαθέτουν πρόσβαση στο Mail [email protected] υποδυκνείοντας μάλιστα τον τρόπο και κωδικό πρόσβασης! Είναι επίσης φανερό οτι έχουν πραγματοποιήσει ΚΑΙ υποκλοπή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από χρήστες του Υπουργείου! Ισως να πρέπει να αναμένουμε τις επόμενες μέρες ή ωρες την συνήθη  διαρροή εγγράφων – doxing – ,που σε πλήθος περιπτώσεων πραγματοποιεί το γνωστό group χακτιβιστών από τους στόχους του.

Δεν μένουν όμως μόνο εκεί μιας και αναφέρουν οτι εφόσον η Ελλάδα δεν σταματήσει την εφαρμογή του ACTA θα κηρύξουν διαδικτυακό πόλεμο εναντίον Υπουργείων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (που διαθέτουν ήδη πρόσβαση). Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός οτι στην αλλοιωμένη ιστοσελίδα διακρίνουμε το λογότυπα της Ελληνικής Χάκινγ Σκηνής (GHS)  και αναφορά σε δύο κανάλια του IRC (#codehack και #antisec)
Τα μέλη των Anonymous που πραγματοποίησαν την επίθεση απευθύνουν χαιρετισμό στα υπόλοιπα ενεργά μέλη των Anonymous σε Ελλάδα και Κύπρο (που πιθανόν είχαν ενεργό ή υποστηρικτικό ρόλο).
Η ιστοσελίδα του Υπουργειου είναι εκτός των εγκαταστάσεών του,τοποθετημένη σε datacenter γνωστής εταιρείας παροχής υπηρεσιών Internet (Forthnet ISP) σε εξυπηρετητή στον οποίον υπάρχει μεγάλος αριθμός ιστοσελίδων (επιπλέον της ιστοσελίδας του Υπουργείου Δικαιοσύνης) με τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται. Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί το γνωστό -και για τις αδυναμίες του!-  CMS DotNetNuke.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους προβλέπεται κλιμάκωση των επιθέσεων, γεγονός που διαπιστώνουμε ότι ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα μετά απο την πρόσφατη επίθεση εναντίον των ιστοσελίδων του Δήμου Αθηναίων μερικές ώρες πρίν.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube