Weather Icon
Βατικανό , Ιταλία 19 Φεβρουαρίου 2012

Ο Μόντι θα φορολογήσει και το Βατικανό

batikano Ο Μόντι θα φορολογήσει και το Βατικανό

Τη φορολόγηση της περιουσίας του Βατικανού, η οποία αξιοποιείται για μη εκκλησιαστικούς σκοπούς, ανακοίνωσε χθες ο Μάριο Μόντι.Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, ζήτησε την κατάργηση των φορολογικών προνομίων που απολάμβανε η Καθολική Εκκλησία ως προς την ακίνητη περιουσία που κατέχει και την οποία εκμεταλλεύεται για εμπορικούς σκοπούς.

Υπολογίζεται ότι το ετήσιο κόστος για το Βατικανό θα ανέλθει στα 720 εκατομμύρια ευρώ. Οπως αναφέρει  δημοσίευμα της εφημερίδας «Finacial Times», η Καθολική Εκκλησία της Ιταλίας διαθέτει 110.000 περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 9 δισ. ευρώ.Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες εκτιμήσεις, η Εκκλησία κατέχει περίπου το 20% της ιταλικής ακίνητης περιουσίας. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι στους 110 χιλ. τίτλους ιδιοκτησίας περιλαμβάνονται «περίπου 9.000 σχολεία, 2.300 μουσεία και βιβλιοθήκες, 4.700 κλινικές και νοσοκομεία, πολλά ξενοδοχεία, καταστήματα και ταξιδιωτικά πρακτορεία».

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, η Καθολική Εκκλησία στην Ιταλία εξαιρείται από την καταβολή φόρου ακίνητης περιουσίας για κτίρια τα οποία χρησιμοποιούνται και για θρησκευτική λειτουργία, για παράδειγμα ένα νοσοκομείο ή ένα ξενοδοχείο εξαιρείται εάν έχει και κάποιο παρεκκλήσι. Βάσει της νέας πρότασης Μόντι, θα φορολογείται κάθε ακίνητη περιουσία που έχει εμπορικό σκοπό.
http://www.onlycy.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube