Γενικά θέματα 2 Φεβρουαρίου 2012

Βουλγαρία: Αλλάζει πρεσβευτές που είχαν εργαστεί για τις μυστικές υπηρεσίες

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας πρότεινε σήμερα πέντε νέους πρεσβευτές στο πλαίσιο της αντικατάστασης των διπλωματών της μετά την αποκάλυψη ότι το 40% από όσους υπηρετούν στις πρεσβείες της είναι πρώην μέλη των μυστικών υπηρεσιών επί κομμουνιστικού καθεστώτος.Οι πρεσβευτές στη Μόσχα και στη Μαδρίτη, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στον κατάλογο των διπλωματών οι οποίοι στη νεότητά τους εργάστηκαν για τις κομμουνιστικές υπηρεσίες κατασκοπείας και αντικατασκοπείας, θα αντικατασταθούν, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

«Η αποστολή του νυν εκπροσώπου μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία μαρτυρά την επιθυμία μας να ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή αντίληψή μας στις σχέσεις μας με τη Μόσχα», δήλωσε ο επικεφαλής της βουλγαρικής διπλωματίας Νικολάι Μλαντένοφ. Θα αντικατασταθούν επίσης οι πρεσβευτές στο Μαρόκο, τη Συρία και το Πακιστάν αφού η θητεία των προηγουμένων έχει λήξει.
 
Εδώ και μία εβδομάδα η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αντικατάστασης των 60 από τους 80 πρεσβευτές της Βουλγαρίας στο εξωτερικό. Από αυτούς οι 37 είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν με τις μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με την επιτροπή που είχε αναλάβει να ερευνήσει τα αρχεία.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube