πΓΔΜ, Σκόπια , Σκοπιανό 2 Φεβρουαρίου 2012

Τουρκία-ΠΓΔΜ: Υπογραφή μνημονίου κατανόησης για τη δημιουργία Ελεύθερης Ζώνης

Μνημόνιο κατανόησης, το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία Ελεύθερης Ζώνης, υπέγραψαν η ΠΓΔΜ και η Τουρκία.Το μνημόνιο κατανόησης υπεγράφη στη διάρκεια του Εμπορικού και Επενδυτικού Φόρουμ Τουρκίας-ΠΓΔΜ, που πραγματοποιείται στην τουρκική επαρχία της Προύσας. Στο περιθώριο της συνάντησης υπεγράφη επίσης πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Προύσας και του Εμπορικού Επιμελητηρίου της ΠΓΔΜ.http://www.nooz.gr
 
Ικανοποιημένος ο Ν. Γκρούεφσκι από το ενδιαφέρον Τούρκων επιχειρηματιών για επενδύσεις

Πηγή: ΑΠΕ 
Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της περιοδείας του στην Τουρκία, στόχος της οποίας ήταν η προσέλκυση τουρκικών επενδύσεων στη χώρα του, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.
Ο κ. Γκρούεφσκι πραγματοποιεί εξαήμερη περιοδεία, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα, σε έξι πόλεις της Τουρκίας (Κωνσταντινούπολη, Καισάρεια, Ικόνιο, Γκαζιαντέπ, Σμύρνη και Προύσα) και, όπως δήλωσε, στις παρουσιάσεις που έγιναν για τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η ΠΓΔΜ, παρέστησαν περίπου 1700 επιχειρηματίες από την Τουρκία.

Ανέφερε ακόμη ότι οι Τούρκοι επιχειρηματίες επιδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην ΠΓΔΜ και ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο συναντήθηκε στη διάρκεια της περιοδείας του, ενθαρρύνουν τους Τούρκους επιχειρηματίες να έρθουν και να επενδύσουν στην ΠΓΔΜ. Ο κ.Γκρούεφσκι, στην περιοδεία του αυτή στην ΠΓΔΜ, συνοδεύεται από εννέα υπουργούς της κυβέρνησής του.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube