Ιράν , Ισραήλ , ΟΗΕ 7 Φεβρουαρίου 2012

Δυνάμεις του φωτός έναντι δυνάμεων του σκότους: η αποτυχία του ΟΗΕ

Δυνάμεις του φωτός έναντι δυνάμεων του σκότους: η αποτυχία του ΟΗΕ
JSSNews 

Για πολλά χρόνια προσπάθησα να καταλάβω πώς ο κόσμος μπορούσε και ήταν αδιάφορος και αναίσθητος, κλείνοντας ακόμη και τα μάτια, ενώ οι Εβραίοι μεταφερόντουσαν με τρένο σε όλη την Ευρώπη σε στρατόπεδα θανάτου. Πώς μπορεί και κανείς δεν σήκωσε το δάχτυλο, ενώ ο ουρανός της Πολωνίας ήταν μαύρος από το καπνό που έβγαινε από τα κρεματόρια. Τα ισχυρά και προοδευτικά έθνη, δεν κατάφεραν να εμποδίσουν την εξόντωση των Εβραίων της Ευρώπης.

Η παραδοχή μου ήταν ότι, δεδομένου ότι τα θύματα ήταν Εβραίοι, κανείς δεν νοιαζόταν. Ακριβώς όπως όταν οι Εβραίοι αφέθηκαν στην τύχη τους το Μεσαίωνα. Η Λεωφόρος των Δίκαιων στο μνημείο του Ολοκαυτώματος Γιαντ Βασέμ είναι εξαιρετικά μικρή. Έξι εκατομμύρια Εβραίοι πλήρωσαν με τη ζωή τους για την αποξένωση του κόσμου, το μίσος και την απανθρωπιά του.
Πολλοί ευσυνείδητοι άνθρωποι, που έζησαν κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, ελπίζουν ότι το μάθημα μαθεύτηκε και ότι κανένας άνθρωπος δεν θα εγκαταλειφτεί πια ποτέ με αυτόν τον τρόπο. Πιστεύουν ότι η ανθρωπότητα δεν θα ανεχθεί άλλο τέτοιο έγκλημα (μαζικές δολοφονίες που ενορχηστρώθηκαν από σκληρούς και αιματηρούς δικτάτορες) … Ωστόσο, οι βάρβαροι δεσπότες είναι ακόμα εδώ και λαβαίνουν υποστήριξη με όλο και πιο θανατηφόρα όπλα.
Τα Ηνωμένα Έθνη υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είναι ένα κέντρο, ένας διεθνής φάρος φωτός για την καταπολέμηση των δυνάμεων του σκότους. Αλλά αυτή η ελπίδα καταστράφηκε. Καθώς μιλάμε, χιλιάδες άνθρωποι σφαγιάζονται αδιακρίτως από τα πυρά των κανονιών και οβίδων  -και ο κόσμος παραμένει σιωπηλός και παράλυτος. Ο ΟΗΕ δεν μπορεί να αναλάβει μέτρα, επειδή η Κίνα και η Ρωσία άσκησαν το δικαίωμα βέτο τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
Ο ΟΗΕ κατάρρευσε, γεγονός που αποδεικνύει χωρίς αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα άσκοπο και αναποτελεσματικό σώμα. Ο Δαβίδ Μπεν Γκουριόν είχε δηλώσει πριν από μερικά χρόνια ότι ο ΟΗΕ ήταν «μια οντότητα χωρίς νόημα». Το μόνο ζήτημα που μπορεί να ενοποιήσει ακόμα τον διεθνή οργανισμό, είναι το μίσος κατά του Ισραήλ και του σιωνισμού.
Το Ιράν παράγει σήμερα πυρηνικά όπλα μαζικής καταστροφής. Κάθε χώρα στον κόσμο γνωρίζει ότι αυτό εγκυμονεί πραγματικούς κινδύνους, όχι μόνο για το Ισραήλ. Το ουράνιο εμπλουτίζεται σε οχυρωμένα υπόγεια εργαστήρια για την κατασκευή ατομικών βομβών που έρχονται. Κάθε μέρα που περνάει κάνει μια στρατιωτική επέμβαση πιο δύσκολη και υπονομεύει τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων Ιρανών πολιτών που αναπόφευκτα θα είναι στη γραμμή του πυρός.
Η Δύση προσπαθεί να σχηματίσει έναν συνασπισμό και να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις κατά του Ιράν, αλλά και πάλι η Ρωσία και η Κίνα παρεμποδίζουν την εφαρμογή αυτών των κυρώσεων κατά του Ιράν και του παρέχουν εργαλεία για την παράκαμψη των κυρώσεων.
Κάθε λογικός άνθρωπος δεν μπορεί παρά να καταλάβει ότι αναδύεται ένας εξαιρετικά επικίνδυνος άξονας του κακού. Τα Έθνη του τρόμου υποστηρίζονται από τεράστιες παγκόσμιες δυνάμεις, που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του κόσμου. Ένας περιφερειακός πόλεμος θα μπορούσε να εκραγεί ανά πάσα στιγμή.
Ένας κόσμος χωρίς ηθική σαφήνεια δεν μπορεί να διατηρηθεί. Θανάσιμα όπλα διάσπαρτα σε όλο τον κόσμο, χωρίς άκαμπτους ηθικούς περιορισμούς θέτουν σε κίνδυνο όλη την ανθρωπότητα. Δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες: ο Ψυχρός Πόλεμος δεν τέλειωσε, απλά ξαναζεσταίνεται.
Η κινεζική τίγρη, που ξυπνά δίπλα στη ρωσική αρκούδα, είναι τρομακτική και απειλητική. Σε τέτοιες στιγμές, οι ΗΠΑ πρέπει να επιδείξουν τόλμη και να πάρουν την ηγεσία ενώπιον αυτών των σκοτεινών  υπερδυνάμεων. Οι Αμερικανοί δεν μπορούν να κοιτάξουν από την άλλη πλευρά ή να δείξουν την ευπάθειά τους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έσωσαν τον κόσμο κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Επιφορτίζονται με την ίδια αποστολή σήμερα για να προστατέψουν την ανθρωπότητα. Είναι επιτακτικό και επείγον οι Ηνωμένες Πολιτείες να διεξάγουν επιτυχώς αυτήν την αποστολή. Οι δυνάμεις του φωτός δεν έχουν πολύ χρόνο πριν να εγκατασταθεί το σκοτάδι.
Όποιος πιστεύει στην αποστολή του δεν φοβάται ποτέ, αλλά αυτό απαιτεί προσπάθεια και δουλειά. 
«Αν δεν είναι τώρα, πότε τότε;». (Pirke Avot 1:13)
Amos Lerah – JSSNews 

var _wau = _wau || []; _wau.push([“small”, “wvg1ie6mi5ta”, “m3y”]);
(function() {var s=document.createElement(“script”); s.async=true;
s.src=”http://widgets.amung.us/small.js”;
document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(s);
})();

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube